Archief

‘Dutch Ladies’ op Amerikaanse golftoer

Dewi Claire Schreefel.

Ze willen zich meten met de beste golfsters ter wereld. Dan is de Amerikaanse tour het podium. Christel Boeljon en Dewi-Claire Schreefel verdienden met hun prestaties in 2011 een volledige speelkaart voor het walhalla van het vrouwengolf. Ze zijn dit jaar de ‘Dutch ladies’ op de LPGA. Prijzengeld en status lonken.

Hoewel het Schreefel nog altijd niet zint dat de mannen in het golf tien keer meer verdienen dan de vrouwen. ‘Dat valt op. Ik kan er niet veel aan doen, dus heeft het weinig zin me er druk om te maken’, aldus de 26-jarige Schreefel, die al woonachtig is in Los Angeles. ‘Ik ben jaren geleden gaan studeren in Amerika met als doel daar te slagen als prof.’
 
Lees hier verder op de website van het AD.
Social Media
Buienradar