Archief
Zoek je handicap
Achternaam:
Voorletters:
Wie is online
19 bezoekers online
2 gasten, 17 bots, 0 leden

‘Vals spel komt voor op PGA Tour’

Een onderzoek in de VS onder tourcaddies leverde een bijzonder detail op: ruim de helft heeft wel eens ‘vals spel’ waargenomen. Het Amerikaanse Golf Magazine publiceert in januari de uitslagen van een groot onderzoek dat men hield onder tourcaddies.

Op garantie van volledige anonimiteit gaven de secondanten antwoord op tal van vragen. Zo verdiende zeventig procent (wel eens) meer dan honderdduizend dollar in één seizoen. Exact de helft van de ondervraagden vindt Steve Williams een overschatte caddie.

Het meest opvallende antwoord kwam op de vraag of de caddies wel eens tourspelers vals hadden zien spelen. Maar liefst 54% van de caddies heeft wel eens valsspel waargenomen. ‘Extreem vals spel heb ik niet gezien, maar ‘onethische omgang met de regels om voordeel te verwerven des te meer’, zei een van de ondervraagden. ‘Noem het manipulatie van de Regels. Spelers die een drop willen die niet echt ethisch is, maar waar ze in hun hoofd op een of andere manier een rechtvaardiging voor hebben gevonden.’

Lees verder.

Social Media
Buienradar