Archief

Oranje vierde, Amerika wint

Met een slotronde in 68 slagen kwam Nederland in de World Cup tot een score van -21 en een gedeelde vierde plaats. Team USA won met -24

Er had in de afsluitende foursomes op het Chinese eiland Hainan veel meer in gezeten voor Joost Luiten en Robert-Jan Derksen dan het beste Nederlandse resultaat ooit in de World Cup, omdat ze naast acht birdies ook vier bogeys lieten noteren.

Vooral de ‘dropped shots’ op de par-5 twaalfde en dertiende kwamen hard aan. Op die twee lange holes van de Blackstone Course van het Mission Hills Resort hadden Luiten en Derksen minstens één birdie moeten maken. In feite verloor Nederland op dat deel van de baan dus drie slagen en met ‘alsen en maren’ was -24 mogelijk geweest. En dat was nou net de winnende score van de Amerikanen.

Lees hier verder op de website van Golf.nl

Social Media
Buienradar