Archief
Zoek je handicap
Achternaam:
Voorletters:
Wie is online
15 bezoekers online
2 gasten, 13 bots, 0 leden

Op zoek naar architect voor Olympische baan

Twee dagen voor kerst moet bekend zijn wie de course voor de Spelen van 2016 in Rio de Janeiro gaat of gaan ontwerpen.

Het organisatiecomité heeft bekendgemaakt dat er een wedstrijd wordt uitgeschreven voor het ontwerpen van een 18-holes course die vlakbij de Atlantische Oceaan wordt aangelegd.

De baan zal grenzen aan het Lagao de Marapendi, een binnenzee bij Barra da Tijuca, dat ongeveer dertig kilometer ten zuidwesten van het centrum van Rio de Janeiro ligt. Het kan dus een ontwerp worden dat linksachtige trekjes gaat krijgen. De oceaan ligt slechts een paar honderd meter ten zuiden van de toekomstige course.

Op 8 november al is bekend welke architectenbureaus mee zullen doen. Op 23 december zal de naam van de winnaar worden ‘onthuld’. De jury bestaat uit vertegenwoordigers van de International Golf Federation, de organisatie van Rio 2016, de gemeente Rio en het golf-adviescomité van Rio 2016.

Lees verder.

Social Media
Buienradar