Archief

Blind, en toch golfkampioen

Ronald Boef (33) is blind, maar zet hem op een golfterrein tegen een ziende professional, en hij wint drie keer op de tien. De beste blinde golfer van Europa demonstreert dit weekend zijn talent op het strand van Oostduinkerke. ‘Aan het geluid van de club tegen het balletje hoor ik hoe succesvol mijn slag was.’

 Over een afstand van meer dan 400 meter een golfbal met drie slagen tot in het putje slaan. Daar moet je toch verschrikkelijk goede ogen voor hebben? Niet noodzakelijk. Kijk naar de Nederlander Ronald Boef: blind van bij de geboorte, maar een supergetalenteerde golfspeler.’Ik heb wel eerst vier jaar moeten oefenen in het vasthouden van de club. In het begin kreeg ik het balletje zelfs geen meter ver’, zegt hij. ‘En natuurlijk heb ik wel al eens een bal tegen iemands voorhoofd gekeild.’
Lees hier verder op de website van Nieuwsblad.be
Social Media
Buienradar