Archief

NGF bindt de strijd aan met GVB-fabrieken

Jeroen Stevens windt er geen doekjes om. Het golfvaardigheidsbewijs was in het verleden vooral een zegen, maar werd de laatste jaren steeds meer een last. Omdat links en rechts de hand werd gelicht met de regeltjes. Het moest anders, stelt de preses van de NGF. En het werd anders. Beter, strenger, en meer controleerbaar.

NGF-voorzitter Jeroen Stevens: ,,Een GVB-cursus van twee dagen slaat helemaal nergens op. Zo iemand zie ik liever niet op de baan.” (Foto: Golfsupport)

De procedures rond het behalen van het golfvaardigheidsbewijs (GVB) werden aangepast, en wel op zo’n manier dat er een rem is gezet op de wildgroei van de laatste jaren. Steeds vaker was het mogelijk een GVB te halen in spoedcursussen van drie, twee of zelfs één dag. Alleen een GVB per post ontbrak er nog aan. En daarmee, oordeelden de beleidsmakers bij de NGF, moest het afgelopen zijn.

Lees hier verder op de website van RegioGolf.

Social Media
Buienradar