Archief

Hoffelijkheid op golfbaan ver te zoeken

Het golfseizoen is voor de meeste golfers alweer een paar maanden aan de gang.
Ook ik heb alweer diverse wedstrijdjes gespeeld.Tijdens deze wedstrijdjes merkte ik dat er nog steeds veel golfers/golfsters zijn die de etiquette erg laag in hun vaandel hebben. Vandaar dat ik de gedachte opgevat heb om enkele van de belangrijkste etiquetteregels hier eens neer te zetten. Echter ik wijs iedereen erop dat dit enkel hoffelijkheids regels zijn.

Laten we starten met de etiquetteregel betreffende Veiligheid;
Voordat een golfspeler een slag of een oefenzwaai gaat maken, moet deze er zeker van zijn dat er niemand getroffen kan worden door zijn club of door zijn geslagen bal, noch door weggetikte steentjes, keitjes, wegzwiepende takken of wat er verder meegesleurd kan worden tijdens de slag of oefenzwaai. De speler die het best heeft gepresteerd begint als eerste op de eerstvolgende afslagplaats en hij moet zijn bal in het spel brengen vóór zijn tegenstander(s) of medespeler(s). Als een golfspeler zijn slag voorbereidt of de bal slaat, mag er niemand bewegen, praten of zich in de buurt van de bal, de hole of daar dicht bij in de buurt bevinden. Vóór een golfspeler de bal slaat, moet hij zeker zijn dat de spelers die hem voorafgaan, buiten het bereik zijn. Een golfbal kan zeer gevaarlijk object zijn: wanneer hij is geslagen kan hij snelheden van ongeveer 200km/u behalen en hij weegt ongeveer een 50 gram.

Lees hier verder op de website van de Nederlandse Golfkrant.

Social Media
Buienradar