Archief

Topprestatie Derksen

Met een sublieme slotronde (66) speelde Robert-Jan Derksen zich in het Schots Open naar een plaats bij de beste vijftien.

In de derde en laatste ronde van het door regen en onweer geteisterde toernooi maakte Derksen, de enige van de vier Nederlanders die de cut haalde, zes birdies, voor een 66 en totaal van 204 (twaalf onder par).

Uitgerekend op een linksachtige baan, Castle Stuart bij Inverness, boekte Robert-Jan Derksen een van de beste resultaten van het seizoen: hij werd gedeeld veertiende.

De Nijmegenaar is bepaald geen liefhebber van dit soort courses en dat is nog zachtjes uitgedrukt. Toch slaagde hij er in dit sterke veld in om met de besten mee te doen. Wijlen Severiano Ballesteros zei het ooit zo treffend: ‘A good pro can sleep in any bed, eat from any table and play on any course’. Dat laatste deed Derksen deze week in ieder geval op uitstekende wijze.

Lees hier verder op de website van Golf.nl

Social Media
Buienradar