Archief
Zoek je handicap
Achternaam:
Voorletters:

Sportvoeding, ook voor golfers

In veel sporten is voeding een belangrijke factor geworden maar golf leek hierin achter te blijven. De golfer moest tijdens het spelen het tot dusver doen met een mars, snicker of een krentenbol. Specifieke voedingsmiddelen zoals bij hardlopen of wielrennen ontbraken nog in het assortiment van de golfbaan.

De noodzaak voor specifieke voeding lijkt misschien minder relevant voor een golfer die een ronde speelt dan voor een wielrenner die een etappe rijdt. Toch is er wel degelijk een overeenkomst. Zo zal een golfer van 75 kg gemiddeld 1500 kcal verbranden bij een speelronde van 4 uur. Zonder aanvulling in de vorm van de juiste koolhydraten en vocht zal dit een verlies van concentratie opleveren en een verminderde prestatie. Net als bij de wielrenner. In het huidige aanbod van snacks op de golfbaan is echter helaas niet altijd de meest optimale voeding te vinden om de concentratie terug te krijgen.

Lees hier verder op de website van Golfnet.

Social Media
Buienradar