Archief

Eis: 2 miljoen voor golfbal in eigen oog


Een jongen klaagt een golfclub aan in de VS. De Amerikaan kreeg een balletje in zijn oog en eist nu 2,2 miljoen euro schadevergoeding wegens nalatigheid. Het balletje knalde op de paal van een tentje en vloog zo in zijn gezicht.

Uit de gerechtsdocumenten blijkt dat Alex Good (15) aan het golfen was met de makkers van zijn schoolteam op het terrein van de Pumpkin Ridge Golf Club. Toen het begon te regenen, zetten leden van de golfclub een tentje op naast het oefenterrein. Good sloeg een balletje tegen een van de paaltjes van het tentje en kreeg zo het vliegende projectiel in zijn linkeroog. Een paar operaties later vrezen dokters nog altijd dat hij nooit meer volledig zal herstellen.

Volgens de advocaat nam de golfclub een onverantwoord risico door op die plaats op het court een tentje te zetten en hij eist nu in naam van zijn cliënt een schadevergoeding wegens nalatigheid. De golfclub wil zolang de zaak loopt, geen commentaar kwijt.

Social Media
Buienradar