Archief

Luiten zeker van Dubai

Joost Luiten doet vrijwel zeker mee aan het Dubai World Championship. De Nederlandse prof steeg dankzij zijn tweede plaats in de Portugal Masters naar de 46e positie op de ranglijst van de Europese Tour. De beste zestig doen eind november mee aan het officieuze WK, waar de spelers ruim 5,3 miljoen euro prijzengeld verdelen.

De 24-jarige Bleiswijker verdiende afgelopen zondag in Vilamoura bijna 200.000 euro en heeft nu een seizoenstotaal van 575.000 euro. Vorig jaar was dat bedrag ruim voldoende voor deelname in Dubai.

Robert-Jan Derksen kan ook nog aanspraak maken op deelname aan het prestigieuze toernooi. De Blaricummer, zondag zeventiende in de Portugal Masters, is met bijna 520.000 euro de nummer vijftig op de ranglijst. Vorig jaar slaagde geen enkele Nederlandse golfer erin de weg naar Dubai met succes te bewandelen.

Lees verder

Social Media
Buienradar