Archief

Op authentieke wijze balletje slaan

Een bezoek aan de golfbaan van de familie Waller op landgoed Ullerberg in Ermelo voelt als een reis terug in de tijd. De baan stamt uit 1923 en is sindsdien onveranderd gebleven. Wat de baan zo uniek maakt is de ondergrond. Het is namelijk de enige baan ter wereld waar wordt gegolfd op geschoren heide.
Verscholen achter de dikke bomen langs de Jhr. Dr. C.J. Sandbergweg in Leuvenum bevindt zich golfbaan Ullerberg. “In 1919 werd landgoed Ullerbeg gekocht door F.G Waller”, vertelt Bob Hesselmann, manager van de baan. “Waller was een fervent golfer en besloot daarom een baantje aan te leggen in zijn achtertuin. Gewoon voor hemzelf en zijn familieleden, zodat ze af en toe een balletje konden slaan.”

Lees hier verder op de website van de Stentor.

Social Media
Buienradar