Archief

Chrisje de Vries

Winterview: Chrisje de Vries

In haar eerste volle seizoen op de LET kwam ze tekort om haar kaart te behouden. Toch kijkt De Vries met een goed gevoel terug op 2012

Hoewel het nog maar een paar dagen terug is dat de 24-jarige Amsterdamse geen kaart wist te veroveren op de Qualifying School van de Ladies European Tour, spat het enthousiasme er vanaf, als we haar vragen naar haar bevindingen over 2012. Van teleurstelling over het verlies van haar kaart is nauwelijks sprake, de positieve gevoelens overheersen sterk.

‘Of ik niet toch teleurgesteld ben? Ja, ja, ja… nou, ja, natuurlijk ben ik wel teleurgesteld – het is nog maar heel kort geleden ook – maar echt héél erg vind ik het ook weer niet. Ik had mijn kaart graag behouden maar dit is ook wel een beetje de normale gang van zaken, toch? Je haalt je kaart, je speelt, leert, verliest en komt weer terug. Je ontwikkelt je als speler door alle ervaringen die je opdoet en daardoor zou het een volgende keer beter moeten gaan.’

Lees hier verder op de website van Golf.nl

Chrisje de Vries heeft pech met hole in one

Tijdens een trainingsronde voor het Ladies German Open op Golfpark Gut Häusern in Duitsland sloeg Chrisje de Vries een hole in one. Pech voor de Amsterdamse omdat alleen tijdens de wedstrijd op deze hole een Audi R8 5.2 Quattro convertible met een prijskaartje van 208.000 euro is te winnen.

“Wat is de kans dat het in de wedstrijd nog een keer gaat gebeuren”, vroeg de Vries zich vertwijfeld af. De 150 meter overbrugde de Vries met een ijzer vijf waarna de bal in een keer in de hole verdween.

Lees hier verder op de website van ForeMagazine.

Uitstekende start Boeljon

Christel Boeljon is uitstekend begonnen aan het Turks Open op de nationale golfbaan van Belek-Antalya. De Nederlandse titelverdedigster voltooide donderdag de 18 holes in 70 slagen (-3) en bezet daarmee de gedeelde eerste plaats. Boeljon heeft gezelschap van de Zweedse Pernilla Lindberg, de Italiaanse Diana Luna en de Engelsen Florentyna Parker en Charlotte Ellis.

Boeljon noteerde zes birdies en drie bogeys op haar scorekaart. Marieke Nivard staat met 76 (54e) ook nog boven de streep in het deelnemersveld. Dewi Claire Schreefel (77), Chrisje de Vries (78) en Marjet van der Graaff (79) moeten zich vrijdag verbeteren om de cut te halen.

Lees verder.

Sterk begin dames op Q-school

In het Spaanse Murcia wordt op La Manga Golf Club de Final Stage van de LET Q-School gespeeld. De Nederlandse dames begonnen uitstekend

Op La Manga is het zaak om na vijf ronden bij de beste 30 speelsters te staan. Daarmee wordt een (nagenoeg) volledige kaart voor het komende seizoen van de Ladies European Tour verdiend. De weg is nog lang, maar na de eerste ronde staan alle Nederlandse dames binnen de gewenste top-30.

De beste start was er voor Chrisje de Vries. De speelster van Houtrak moest voor de Final Stage nog langs de pre-qualifying en speelde zich toen met een vijfde plaats met gemak in het eindtoernooi.

Ook Marjet van der Graaff begon goed aan de vijfdaagse slijtageslag. Gecaddied door Marieke Nivard kwam zij op de South Course tot een twee onder par ronde 71.

 Lees verder. 

Social Media

Buienradar