Archief

Tips

B&S Activecare golflijn

B&S Activecare is het nieuwe verzorgingsmerk voor sporters.

Een gezond lichaam, zowel van binnen als van buiten. We realiseren ons steeds meer hoe belangrijk het is. Daarom sporten we regelmatig. Maar bij het sporten schiet een goede verzorging van ons lichaam er vaak bij in. En je fris en verzogd voelen is wel zo prettig. Hoogwaardige verzorging mag daarom niet ontbreken.

Iedere sport is anders en vraagt dan ook om andere verzorgingsproducten. Body & Sports Activecare is het eerste bodycare merk dat voor iedere tak van sport een zorgvuldig samengestelde verzorgingslijn ontwikkelt. De producten worden samengesteld in samenwerking met verschillende sporters.

Maak kennis met de golf verzorgingsproducten van B&S Activecare en laat je verwennen door de heerlijke frisse geuren en zachte bestanddelen. De B&S golflijn is ontwikkeld om je tegen externe factoren te beschermen. Want golf is een sport waarbij je veel wordt blootgesteld aan schadelijke invloeden van buitenaf. Een goede bescherming is daarom essentieel.

Kijk voor meer informatie hier op de website van B&S Activecare.

Hoe komt het dat ik niet ver sla?

Als er één vraag vaak aan Guido Loning wordt gesteld is het deze wel. Het is bij iedere golfer die niet ver slaat een grote frustratie. Misschien kan deze column op de website van Mijn Golfsite je een beetje helpen om bepaalde zaken te checken die invloed hebben waarom de bal niet ver genoeg gaat. Er staan acht checkpoints die je verder kunnen helpen.

Dit zijn natuurlijk maar enkele checkpoints die invloed kunnen hebben op het hebben van geen lengte in je slagen. Hij kan je aan de hand van videobeelden haarfijn laten zien waar het probleem vaak ontstaat en zullen daarbij de passende oefeningen geven.

Ga hier naar de website van mijngolfsite voor meer informatie.

 

Ben Hogan’s prachtige swing

Ben Hogan’s (Stephenville, Texas, 13 augustus 1912 – Fort Worth, Texas, 25 juli 1997) negen overwinningen op de ‘grote’ toernooien spreken voor zich en zijn prachtige swing helemaal. Maar hij was ook een autoriteit als het ging over golf instructie. Hogan schreef twee boeken over de golf swing: “Power Golf” in 1948 en “Five Lessons” in 1957. Ook vandaag de dag nog steeds belangrijke boeken voor golfers van elk niveau. Hij stond bekend om zijn grondige oefen discipline en werkte constant aan het perfectioneren van zijn swing en gebruikte de boeken om zijn kennis te delen met het publiek.

Sommige delen van zijn kennis werden sporadisch gepubliceerd door Golf Digest. Volg deze link voor een slideshow van de oude publicaties.

Optische illusie maakt u een betere golfer

Onderzoeker Jessica Witt van de Purdue University liet 36 proefpersonen putten. Er waren twee holes die in grootte verschilden. Met een projector werden er cirkels rond de holes geprojecteerd. Hierdoor ontstond een optische illusie: grote cirkels creëerden de illusie dat de hole kleiner was. En kleinere cirkels deden het tegenovergestelde. Voordat de proefpersonen putten, moesten ze de hole op ware grootte tekenen, zo achterhaalden de onderzoekers hoe de proefpersonen de holes zagen.

De mensen die dachten dat de hole groter was dan in werkelijkheid het geval was, slaagden er tien procent vaker in om de golfbal in de hole te krijgen. De resultaten zijn in lijn met eerdere studies van Witt. Hieruit bleek bijvoorbeeld dat softbalspelers de bal vaker raakten wanneer ze dachten dat deze groter was. En voetballers bleken vaker te scoren als ze dachten dat het doel breder was.

Lees verder.

LeadingCourses: golfclubs binnen handbereik op de iPhone

De Benelux telt 343 golfclubs. Misschien zal dat geen verrassing zijn voor de ervaren golfer, maar kan je de golfclubs in de buurt ook vinden? LeadingCourses voorziet in die behoefte. De gratis app biedt een overzicht van golfclubs in verschillende West-Europese landen voor 79 eurocent per stuk, maar je mag één kaartenset gratis downloaden. Zo heb je de algemene gegevens, contactinformatie, de voorzieningen en beoordelingen van alle clubs in de Benelux op zakformaat.

Als de kaartgegevens zijn geïnstalleerd in de applicatie, kan je zoeken op een golfclub of regio die je zelf invoert. Je kan ook de GPS van de iPhone inschakelen om clubs in de buurt te vinden. Er verschijnt dan een lijst met golfbanen in beeld die op nabijheid zijn gesorteerd. Naast de naam en een kleine foto zie je de afstand er naartoe en de gemiddelde beoordeling, met piepklein daaronder hoe vaak de club in totaal is beoordeeld.

Lees hier verder op de website van de iPhone Club.

Moederdag golfdag (deel 1)

Een golfende moeder is top. De redactie zal er de komende week speciaal aandacht aan besteden. Tip ons over leuke acties, we houden jullie ook op de hoogte! Op moederdag golft moeder gratis op de golfbanen van Het Rijk. Ga je op zondag 8 mei 2011 met je moeder golfen?  Dan hoeft moeder geen greenfee te betalen! Je kunt genieten van dit  aanbod op alle vier de golfbanen van het Rijk wanneer de overige spelers  in de flight greenfee voldoen. Lees meer

Denken aan PAR kost je slagen

Houd jij de scores bij in je hoofd als je aan het golfen bent? Wist je dat het je een angstgevoel creëert wat je blokkeert om je best te kunnen doen, zonder dat je er iets aan kunt doen. Vecht er niet tegen! Behoud je interne score om je niet verstand te verliezen, maar doe het wel op de juiste manier. Het nummer wat je ziet naast elke hole is Par. Par is de score waarvan we geloven dat we die moeten proberen te halen. Daarnaast is het de standaard om onze prestaties mee te vergelijken.

Lees hier verder (in het Engels) op de website van Enzinearticles.com

Herfstbladeren

De herfst is echt begonnen. Regen, wind en vallende bladeren. Voor de fanatieke golfer is dit geen belemmering om te gaan spelen. Hier enkele tips van pro Rob Mouwen:

– Bladeren (losse natuurlijke voorwerpen) mogen niet uit een bunker verwijderd worden.
– Wanneer er een blad aan de bal kleeft, mag je dit niet verwijderen. Dit is schoonmaken van de bal dus één strafslag.
– Zodra een bal ingebed ligt in zijn eigen pitchmark (gras op fairwayhoogte of lager) vrije drop.
– Je krijgt ook een vrije drop wanneer je last hebt van tijdelijk water.

“Help, ik ga golfen”

Het boek ‘Help, ik ga golfen’ helpt zowel beginnende als gevorderde golfers om hun spel drastisch te verbeteren. Op zeer toegankelijke en soms hilarische wijze beschrijft Jeroen Bertrams hoe een beginnend golfer met een voorzichtige aversie tegen golf toch langzaam enthousiast wordt. Uiteindelijk, na vele ups en downs, bereikt hij de Europese Tour. Alle belangrijke uitdagingen op zijn weg worden uitgebreid beschreven. Van de eerste ronde op een pitch & putt baan tot aan de eerste PAR. Van het GVB examen tot aan het lidmaatschap van een club. Van de competitie tot aan de Europese Tour.

Het boek staat vol met tientallen direct toepasbare tips die zowel uw golftechniek, spelinzicht als uw mentale kracht op de baan verbeteren. Kortom, een absolute must have voor zowel beginnende als gevorderde spelers.

Alles over het boek, de auteur en bestelwijze op www.helpikgagolfen.nl

Tip: Balpositie

Social Media

Buienradar