Archief

Spelvorm

Opening Pitch&Putt Golfbanen in Doetinchem en Het Rijk van Margraten

Vandaag  worden de Pitch&Putt Golfbanen in zowel Doetinchem als Het Rijk van Margraten (Cadier en Keer) officieel geopend. In Doetinchem wordt de openingshandeling verricht door burgemeester Joosten en wethouder Kroon. Wie de openingshandeling op de baan van Het Rijk van Margraten verricht, blijft nog een verrassing. Tevens organiseren beide banen op 5 april een feestelijk Open Dag om jong en oud vrijblijvend kennis te laten maken met Pitch&Putt Golf. Iedereen is van harte welkom!

Win een BMW bij Pitch&Putt Golf Doetinchem
De nieuwe Pitch&Putt Golfbaan is een schitterende en sportieve aanwinst voor Doetinchem. De 18 holes Pitch&Putt Golfbaan biedt veel afwisseling door onder andere hoogteverschillen tot wel 12 meter. Naast de Pitch&Putt Golfbaan beschikt het park over een 18 holes Funny Golfbaan, gemaakt van kunstgras en gelegen in een parkachtige setting. Beide banen bieden plezier voor jong en oud en voor recreatieve en geoefende spelers. Ook beschikt het park over een volwaardige driving-range met ballenautomaat en overdekte afslagplaatsen. In het moderne clubhuis of op één van de gezellige terrassen is iedereen welkom om te komen genieten van een hapje of een drankje. Tijdens de Open Dag op 5 april vindt om 10.00 uur de officiële opening voor genodigden plaats door burgemeester Joosten en wethouder Kroon.  Na de officiële opening, start vanaf 12.00 uur een spectaculaire “hole-in-one” actie met een fantastische prijzen waaronder een nieuwe BMW van BMW dealer Broekhuis Oost!

Helikopterspektakel bij Pitch&Putt Golf Het Rijk van Margraten
Sinds begin dit jaar beschikt Het Rijk van Margraten over een 9-holes Pitch&Putt Golfbaan. De Open Golfdag op 5 april aanstaande start om 10.00 uur met de spectaculaire komst van een bijzondere gast. Robert-Jan Derksen, bekend van het populaire tv-programma Zappsport, komt per helikopter langs om kinderen te helpen bij het golfspel. Zappsport gaat hier een super leuke tv-uitzending van maken met als thema “kids & golf”. Naast het helikopter en tv-spektakel, zijn er voor jong en oud diverse sportieve activiteiten om op een vrijblijvende manier kennis te maken met de golfsport. Om 11.30 uur zal de officiële opening van de Pitch&Putt Golfbaan plaatsvinden. Tijdens de Open Golfdag is Iedereen van harte uitgenodigd om met het hele gezin, opa’s en oma’s of andere familieleden mee te doen aan de familiewedstrijd op de Pitch&Putt Golfbaan. De benodigde materialen kunnen geleend worden bij de baan en een GVB is niet nodig. Uiteraard kan men in het sfeervolle clubhuis met terras genieten van lekker eten en de authentieke Limburgse gastvrijheid.

Kijk voor meer informatie op www.pitch-putt.nl

Putt-Putt Perfection: toffe minidocu over midgetgolf

Via Flabber de bovenstaande documentaire: Midgetgolf is voornamelijk iets wat je met je zatte harses doet op vakantie, maar er zijn mensen die het verdomd serieus nemen zo blijkt uit deze mooie en zelfs schattige mini-docu over het maken van ’18 perfecte puts’.

Ga hier naar de website van Flabber voor het filmpje.

Urban golf in de Stadstuin

Op paasmaandag, 21 april, organiseert ‘Een schot in de Roos’ een urban golf tornooi. Het parcours vertrekt en eindigt in de Stadstuin.

‘Je hoeft niets van golf of urban golf kennen’, verzekert de organisatie. ‘Er zijn geen kledingvoorschriften en geen ingewikkelde spelregels. Urban golf is het rebelse broertje van de golfsport. Het wordt gespeeld in een alternatieve omgeving, zoals de stad, industriezones, parken of bouwterreinen. De traditionele holes zijn vervangen door targets die geraakt moeten worden. Die kunnen vanalles zijn: bushokjes, banken, bomen… Hoe gekker, hoe attractiever.’

De opbrengst gaat naar Levensloop. Lees hier het bericht op de website van Nieuwsblad.be

Selectie speelt Footgolf op Golfbaan IJsselweide

Na de training in de ochtend trok de selectie van ADO Den Haag donderdag naar Golfbaan IJsselweide in Gouda. Daar mochten de spelers de nieuwe Footgolfbaan officieel openen met een onderling toernooitje. Rick Hoogendorp en Gino Coutinho bleken na 9 holes de besten, zij deelden de eerste plaats en verdienden meteen een uitnodiging voor het NK later dit jaar.

Gianni Zuiverloon was derde, de Poedelprijs was voor Wilfried Kanon. Golfbaan IJsselweide, sponsor van ADO Den Haag, verzorgde een perfecte ontvangst en een heerlijke maaltijd na afloop van het toernooi voor alle spelers en staf.

Lees hier verder op de website van ADO Den Haag.

 

Dutch Open voor 2e jaar bij Pitch&Putt Golf Orvelte

Het was even onduidelijk waar de zevende editie van het Dutch Open in 2014 zou worden gehouden. Maar nu het is definitief. Na het succes in 2013, organiseren Pitch&Putt Golf Orvelte en Brasserie ‘t Flinthoes dit jaar wederom het Dutch Open.

Het Dutch Open is één van grootste internationale Pitch&Putt Golftoernooien. Aan het toernooi zullen zo’n 100 nationale en internationale topspelers uit 10 verschillende landen strijden om de toernooizege. Na een spannende finale werd de laatste editie gewonnen door Ray Murphy. De Ier heeft inmiddels al drie Dutch Opens op zijn naam staan. Tot op heden is de Drent Rolf Kwant de enige Nederlander die het toernooi in 2010 op zijn naam wist te schrijven.

Lees hier verder op de website van de krant van midden van Drenthe.

Pitch&Putt Golf Papendal gekozen tot beste baan van 2013

Afgelopen maandag 20 januari j.l. is, tijdens de landelijke Pitch&Putt Golf Marketing- en Communicatiedag in Koudum, de ‘Beste Pitch&Putt Golfbaan van 2013’ gekozen. Belangrijke criteria hierbij zijn onder andere franchisenemerschap, greenkeeping en marketing & communicatie. Uit alle 25 Pitch&Putt Golfbanen is de baan van Suzanne Bosch in Papendal uiteindelijk gekozen tot ‘Beste Pitch&Putt Golfbaan van het jaar 2013’.
Goed zichtbaar en vindbaar

Suzanne Bosch is ontzettend blij met de uitverkiezing: “Samen met mijn team heb ik afgelopen jaar hard gewerkt en de titel ‘Beste Pitch&Putt Golfbaan van het jaar’ is voor mij dan ook een hele belangrijke waardering. Ik ben heel erg trots op mijn medewerkers.”
Lees hier verder op de website van Pitch&Putt.

Nieuwe exploitant Pitch&Putt Golf Koekange met ambitieuze plannen

Frans de Rooy, de voormalige exploitant van Pitch&Putt Golf Koekange, vertrekt na 4 jaar weer terug naar Leiden. De vestiging is te koop gezet. Peter Kats uit Hoogeveen is vanaf de start van het nieuwe seizoen op 1 maart de nieuwe, trotse bedrijfsleider. Kats ziet het als een enorme uitdaging om het succes van een bedrijf, waar golf en horeca samen komen, verder uit te breiden.

Op dit moment staat de vestiging in Koekange nog steeds te koop. Eigenaar Erik Jorritsma hierover: “De vestiging blijft te koop, hoewel dit niet leidend is. Reden hiervoor is dat Pitch&Putt Golf landelijk nog steeds groeit en we graag willen investeren in nieuwe projecten. We hebben nu 25 vestigingen en momenteel zijn we bezig met nieuwe projecten in Almere en Amsterdam. Kortom, mochten we deze vestiging kunnen verkopen, dan doen we dat. De vestiging in Koekange blijft wel heel speciaal, het is namelijk de allereerste Pitch&Putt Golfbaan in Nederland. Bij Peter Kats is de baan zeker in goede handen. Ook blijft hij als franchisenemer aangesloten bij de Pitch&Putt Golf formule.”

Lees hier verder op de website van Golfnet.nl

Bosgolf: Golf in the woods

U doet mee aan de nieuwste rage in Nederland; Golf in de woods! De regels zijn anders dan bij ‘gewoon’ golfen. De banen zijn korter en bovendien is de sfeer erg ontspannen. Na een instructie gaat u met uw team aan de slag. Pas op voor de hindernissen, want laaghangende takken, diepe kuilen en boomwortels horen er bij. Geen golfvaardigheidsbewijs, maar plezier van hole tot hole voor iedereen!

Speel golf in de Veluwse bossen! In samenwerking met Staatsbosbeheer hebben wij een zestal banen uitgezet in de prachtige natuur van de Veluwe.  De instructeur geeft de uitleg hoe u de bal met het ‘ijzer’ moet slaan en na een instructie van vijftien minuten gaat u met uw team aan de slag. De bedoeling van ‘Golf in the woods’ is om in zo min mogelijk slagen het parcours af te leggen. Pas op voor de hindernissen; laaghangende takken, diepe kuilen en boomwortels!

Ga hier naar de website van Bosgolf voor meer informatie.

Het Rijk en Pitch&Putt bundelen krachten

Het Rijk en Pitch&Putt bundelen krachtenVoor de exploitatie van de 9-holes par-3 baan op Golfbaan Het Rijk van Margraten gaat Het Rijk Golfbanen nauw samenwerken met Pitch&Putt Golf.

Op vrijdag 11 oktober hebben beide partijen een handtekening gezet onder een ‘pilot-overeenkomst’ die de eerste samenwerking tussen een volwaardige golfbaan en een Pitch&Puttgolfbaan een feit maakt. De samenwerking gaat in op 1 januari 2014.

‘Pitch&Putt Golf slaat de ideale brug tussen ons huidige bedrijf en de startende golfer’, zegt Hans Blaauw, algemeen directeur van Het Rijk Golfbanen. ‘Voor veel mensen vormt de korte baan immers een eerste, laagdrempelige kennismaking met de golfsport, waarna ze doorstromen naar het grotere werk. De bestaande combinatie van de 9-holes par-3 en de 18-holes golfbaan maken van Het Rijk van Margraten de ideale locatie om deze doorstroom een goede kans te geven. Wij zijn ervan overtuigd dat we door het bundelen van onze krachten de golfsport in de volle breedte kunnen promoten en nog meer mensen kunnen laten genieten van het spel.’

Lees verder op Golf Weekly.

Nederlands B en C Kampioenschap Strokeplay bij Pitch&Putt Golf Groningen

Op zaterdag 12 oktober 2013 wordt bij Pitch&Putt Golf Groningen het B en C NK Strokeplay gespeeld. Dit is een kampioenschap voor Nederlandse Pitch&Putt Golf topamateurs. Het betreft spelers die qua niveau net onder de Nederlandse ‘top’ spelen maar wel op hoog niveau Pitch&Putten. Door dit toernooi is het ook voor deze spelers mogelijk om binnen hun eigen categorie een Nederlands Kampioenschap Pitch&Putt Golf te spelen.

De baan in uitermate geschikt voor een Kampioenschap van dit formaat. Pitch&Putt Golf Groningen ligt in het recreatiegebied Kardinge, bij de stad Groningen. De professioneel aangelegde baan is een uitdaging voor zowel golfers als niet-golfers. De 18 holes zijn ruim van opzet en voorzien van bunkers, vijvers, rough en greens. De spelers zullen geconcentreerd moeten blijven spelen om zich tot Nederlands Kampioen in hun categorie te kunnen kronen.

Toeschouwers zijn van harte welkom om de kunsten van de spelers te aanschouwen. De toegang aan de Biesemaar 10 in Groningen is gratis. Het toernooi zal om 09.30 uur starten en de finaleronde zal omstreeks 13.30 uur beginnen.

Ga hier naar de website van Pitch&Putt.

Social Media

Buienradar