Archief

Seve Ballesteros

Ballesteros overleden

Golflegende Severanio Ballesteros is de ochtend van 7 mei in zijn huis in Spanje overleden. Hij werd slechts 54 jaar.

Toen de familie van de Spanjaard gisteren via zijn website liet weten dat de conditie van de Spanjaard ernstig was verslechterd, vreesde de golfwereld al voor het ergste.

Justin Rose twitterde – per ongeluk – al zijn deelneming aan de familie en in het Spaans Open waren Olazabal en Jiménez na hun ronde letterlijk in tranen en niet in staat een woord uit te brengen na het horen van de conditie van hun vriend en landgenoot.

Nauwelijks 24 uur na het bericht op zijn website melden verschillen Spaanse bronnen (TVE, Marca) dat de vijfvoudig majorwinnaar in de vroege ochtend van zeven mei, bij het opkomen van de zon, de strijd tegen zijn hersentumor heeft verloren. Dat bericht werd helaas rond kwart voor negen bevestigd op de website van Ballesteros.

Lees hier verder op de website van Golf.nl

Seve Ballesteros valt uit buggy

De levende golflegende Seve Ballesteros is tijdens een ronde golf uit een buggy gevallen en daarbij op zijn hoofd terecht gekomen. De 52-jarige Spanjaard, die sinds 2008 wordt behandeld aan een hersentumor, werd na de valpartij opgenomen in het ziekenhuis van Pedrena, maar mocht na een aantal dagen gelukkig weer naar huis.

De drievoudig British Open winnaar liet weten wel geschrokken te zijn maar al redelijk hersteld te zijn.

Lifetime Achievement Ballesteros

Severiano Ballesteros heeft een ‘Lifetime Achievement Award’ gekregen bij de verkiezing van de sportpersoon van het jaar van de BBC.

De charismatische Spanjaard – die het laatste jaar vooral in het nieuws was met zijn gevecht tegen een hersentumor – kreeg de prijs in zijn huis in Pedrena, uit handen van zijn goede vriend en Ryder Cup-maatje José Maria Olazábal.

Lees verder

Ballesteros positief over herstel


Golf legende Seve Ballesteros zegt dat zijn herstel van een hersen tumor “op de goede weg” is, na een tweede ronde van chemotherapie om de tumor te bestrijden.

“Ondanks een langzaam herstel, ben ik op de goede weg en mijn humeur en wilskracht zijn nog steeds goed als altijd”, aldus de 51 jarige sporter op zijn website.

Lees verder

Ballesteros stabiel na laatste operatie


De Spaanse golflegende Severiano Ballesteros herstelt momenteel van een vierde operatie aan zijn hersenen in korte tijd. Bij de drievoudig British Open-winnaar werd in oktober een hersentumor ontdekt.

Dinsdag werd bij de operatie een buisje in het hoofd van de 51-jarige Ballesteros geplaatst om het overtollige hersenvocht af te kunnen voeren. Deze techniek gebruikt men ook bij mensen met hydrocefalie (waterhoofd). Ook werd een plastisch chirurgische procedure aan het hoofd uitgevoerd om een botafwijking te herstellen.

Lees verder

Nieuwe operatie Ballesteros


Severiano Ballesteros moet een nieuwe operatie ondergaan. De Spaanse golflegende lijkt volgens hln.be weliswaar volledig te herstellen van een hersentumor, maar hij moet vandaag nog wel een ingreep aan de maag ondergaan. Hij mag het ziekenhuis in Madrid enkele uren na de operatie alweer verlaten.

Lees verder

Einde aan loopbaan van Severiano Ballesteros

Severiano Ballesteros, stopt met professioneel golfen. De Spanjaard, prof sinds 1974, kondigde maandag tijdens een drukbezochte persconferentie in Carnoustie, waar hij 32 jaar geleden debuteerde in het Brits Open, zijn afscheid aan. Ballesteros won driemaal het Brits Open en schreef tweemaal de US Masters op zijn naam. Hij gaat afbouwen in de Champions Tour, de Amerikaanse toernooiencyclus voor veteranen. Lees hier verder op BN/De Stem.

Social Media

Buienradar