Archief

Zoek je handicap

Achternaam:
Voorletters:

Wie is online

19 bezoekers online
3 gasten, 16 bots, 0 leden

Ronald Boef

Blinde golfer geeft lesje voor een goed doel

Schouders laag, lekker ontspannen en go!” De peptalk van vader Rein werkt, want Ronald Boef geeft het balletje een enorme zwiep. Baan 1 is 95 meter lang, de bal komt tientallen meters verderop in het gras terecht. Geeft niet, want het is alleen om te laten zien dat de blinde golfer de bal in een keer vol kan raken. Boef geeft tweede paasdag een demonstratie tijdens de open dagen van golfpark Rutten. Hij is er op uitnodiging van Jelly Dingemans, die met man Jan het golfpark bestiert. Ze wilde publiciteit voor het golfpark en wat doen voor het goede doel. Daarom verkoopt ze golfballetjes voor een euro en schenkt ze de opbrengst aan stichting Desudo, een blindengeleidehondenschool uit Lelystad.  Lees hier verder op de website van de Stentor.

Ronald Boef: Olympische Spelen 2016

De op 22 september 1976 geboren Ronald Boef heeft in tegenstelling tot de reguliere golfer een dubbele handicap. Niet alleen heeft hij een doorsnee handicap van 18.1 die hij nog hoopt te verlagen naar handicap 16, maar hij is ook nog blind geboren, en dat plaatst alles direct in een geheel ander licht!

Laten we eerlijk zijn, een handicap van 18.1 is een mooie handicap waar je overal mee voor de dag kan komen, maar toch redelijk doorsnee. Behalve als je blind bent, dan is het plotseling een topprestatie en sta je met deze handicap in de top-10 van de wereld van blinde golfspelers.

Lees verder

Social Media

Buienradar