Archief

Robert Jan Derksen

Derksen in de helikopter met Zappsport

Op zaterdag 5 april vliegen topgolfer Robert-Jan Derksen en het populaire tv-programma Zappsport per helikopter langs de vier golfbanen van Het Rijk Golfbanen om daar golfende kinderen te helpen met hun golfuitdaging. Bezoekers zijn van harte welkom.

Hans Blaauw, Algemeen Directeur van Het Rijk Golfbanen: ‘Op Het Rijk zijn wij ervan overtuigd dat golf de ideale sport is om met kinderen of in gezinsverband te beoefenen. Omdat wij hier graag zoveel mogelijk mensen van overtuigen, ontwikkelden wij een opvallende promotiestunt voor onze jaarlijkse Open Dag. Op zaterdag 5 april arriveren topgolfer Robert-Jan Derksen en het populaire tvprogramma Zappsport per helikopter op onze vier banen om golfende kinderen te helpen met hun golfuitdaging. De uitzending die Zappsport hiervan maakt is zaterdag 19 april om 08.45 uur te zien bij Zapp op Nederland 3. Als dat geen promotie van de golfsport is!’

Lees verder bij Golf Weekly.

Derksen op het nippertje door

Robert-Jan Derksen heeft zich donderdag niet verbeterd in de Qatar Masters, maar de Nederlandse routinier scoorde wel net voldoende om vanaf vrijdag mee te mogen doen om de prijzen. Hij legde de tweede ronde dankzij een birdie op de laatste hole af in 72 slagen en belandde daarmee in de tussenstand van het toernooi uit de Europese Tour op de 57e plaats, met 142 slagen (-2).

 De achterstand van Derksen op de topposities is fors. De Spanjaard Rafael Cabrera-Bello is koploper met 131 slagen, 13 onder par. Derksen heeft 11 slagen meer. De Zuid-Afrikaan George Coetzee is tweede met -11. Drie golfers delen de derde plek met -10.

Daan Huizing miste de cut. De debutant op de Europese Tour ging rond in 72 slagen en kwam op 145 slagen totaal. Dat waren er twee te veel.

Via Telegraaf.nl.

Robert-Jan Derksen stopt eind 2014

Robert-Jan Derksen is bezig aan zijn laatste seizoen op de European Tour. Hij stopt eind 2014 met spelen.

Derksen (40) maakte dat vanmiddag bekend op een persconferentie op Schiphol-Oost. De Blaricummer, die in 1996 professional werd, won twee toernooien op de European Tour: de Dubai Desert Classic in 2003 en het Madeira Open in 2005. Hij speelde vanaf 2002 onafgebroken op de European Tour en daarvoor ook al wisselend enkele seizoenen.

Derksen wil na zijn actieve carrière als speler zich meer gaan bezighouden met de Putting Academy in Nunspeet waarbij hij al nauw betrokken is.

Lees hier verder op de website van GolfWeekly.

Speculaties over Derksen

Het grote gissen over de toekomst van Robert-Jan Derksen is begonnen. Vandaag heeft de 40-jarige golfer een persbericht verstuurd dat hij op 17 januari een belangrijke mededeling zal doen betreffende zijn carrière als prof op de European Tour. Vooral wordt er gespeculeerd over de mogelijkheid dat hij een punt gaat zetten achter zijn loopbaan. Het is een publiek geheim dat de golfer niet nog jarenlang doorgaat.

Vorig seizoen bekende hij nog aan Telesport niet altijd meer gelukkig op de golfbaan te staan. “Ik speel om te winnen en dat is al een tijd geleden”, liet hij destijds weten. In 2005 won Derksen op Madeira en in 2003 zegevierde hij in Dubai. Zijn enige twee zeges op de European Tour.

Lees hier verder op de website van de Telegraaf.

Matig begin Nederlandse golfers aan World Cup

De Nederlanders Robert-Jan Derksen en Tim Sluiter zijn de World Cup of Golf donderdag matig begonnen. Derksen ging op de eerste dag van de landenwedstrijd in het Australische Melbourne rond in 74 (3 boven par), terwijl Sluiter nog twee slagen meer nodig had (76).

Zij staan daarmee zowel in de individuele als in de landenwedstrijd in de achterhoede. Derksen is 40e van de 60 golfers, Sluiter houdt slechts zes andere spelers onder zich. In de landenwedstrijd staat Nederland 22e van de 26 landen.

Lees hier verder op de website van het AD.

Video: Donaldson slaat hole-in-one in Turkije

Een knap staaltje golf van Jamie Donaldson tijdens de Turkish Airlines Open in Antalya. De Welshmen sloeg een hole-in-one op de zestiende hole. Daarmee wint hij 1 miljoen gratis vliegkilometers met de Turkse luchtvaartmaatschappij. Het bleek echter niet genoeg om de Fransman Victor Dubuisson van de zege af te houden. Donaldson kwam daarvoor twee slagen tekort.

Ook de Nederlanders Joost Luiten en Robert-Jan Derksen waren aanwezig in Turkije. Zij eindigden beide op een gedeelde achttiende plaats. Zij verdienden daarmee 60.000 euro. Voor Derksen bleek dat niet genoeg om zich bij de 60 bestverdiende spelers uit de Europe Tour te scharen en zich daarmee te plaatsen voor het lucratieve eindtoernooi in Dubai. Luiten had zich daarvoor al wel weten te kwalificeren.

Derksen houdt top vijf in zicht in Antalya

Robert-Jan Derksen heeft nog alle kans om in de top 5 te eindigen van op het Turkish Airlines Open in Antalya. De geboren Nijmegenaar voltooide vrijdag eerst zijn eerste rondgang in 67 slagen, vijf onder par. Daarna had hij twee slagen meer nodig voor zijn tweede omloop. Door die resultaten bekleedt Derksen na twee ronden de gedeelde 9e plek in het klassement met vier slagen achterstand op de koplopers.

Derksen kan met een hoge klassering in Antalya nog oprukken in het klassement van de Europese Tour. Daarin staat hij nu 79e, maar kan hij nog de top 60 bereiken. Lukt dat, dan plaatst hij zich voor het eindejaarstoernooi in Dubai. “Ik kwam hier met een heel vrij gevoel naartoe en sta er nog steeds wel zo in”, reageerde Derksen op golf.nl. “Ik moet heel hoog eindigen wil ik me plaatsen, maar waarom niet?“

Joost Luiten herstelde zich vrijdag van een matige eerste dag op donderdag. De Bleiswijker stond na 13 holes op +1, maar wist zijn eerste ronde nog op par te voltooien.

Lees verder op Telegraaf.nl.

Rentree Luiten, Derksen in subtop

Robert-Jan Derksen staat na de eerste dag bij het Turkish Airlines Open in Antalya op de gedeelde 12e plaats. De Gelderse golfer ging na 13 holes nog gedeeld aan de leiding, waarna hij door een double bogey op de 14e hole zakte naar 5 slagen onder par. Joost Luiten, terug op de baan na een slijmbeursontsteking in de rechterschouder, kwam tot 13 holes en staat met +1 gedeeld 70e.

Het toernooi werd gehinderd door regen en onweer, waardoor de start een aantal uren werd uitgesteld. Wegens de duisternis kon bijna geen enkele golfer zijn ronde voltooien. De leiding is in handen van de Engelse spelers Paul Casey en Steve Webster en de Zuid-Afrikaan Darren Fichardt, die op 7 slagen onder par staan.

Via Telegraaf.nl.

Ook Derksen mag afslaan in Antalya

Robert-Jan Derksen is als reserve doorgeschoven naar het selecte gezelschap dat donderdag mag afslaan in het Turkish Airlines Open in Antalya, het derde en voorlaatste toernooi uit de Final Series van de Europese Tour. Het is voor de Nederlander de laatste kans om bij de beste 60 spelers van het jaar te eindigen en zodoende een startbewijs te bemachtigen voor het lucratieve slottoernooi in Dubai.

Ook Tiger Woods is present in Turkije, waar de golfers spelen om 7 miljoen dollar prijzengeld, een slordige 5 miljoen euro. Om de komst van de Amerikaanse golficoon bekendheid te geven, sloeg Woods op dinsdag een paar golfballen op de beroemde Bosporus Brug in Istanbul.

Via Telegraaf.nl.

Derksen eindigt bij de beste 10, Lynn wint

Met een slotronde in 66 slagen pakte Robert-Jan Derksen zijn 4e top-10 van het jaar. Het was alweer de vierde top-16 op dezelfde baan.

‘Deze baan – zoals de Engelsen dat zo mooi zeggen – ‘suits my eye’. Een goede Nederlandse vertaling is daar niet voor geloof ik, maar je snapt wel wat ik bedoel. Ik speel hier eigenlijk altijd goed en van vertrouwen komt vertrouwen’, aldus Derksen na afloop van de Portugal Masters waar hij dankzij een goede slotronde als achtste eindigde.

‘Toen ik hier de eerste keer speelde was het nog een beetje een baan met veel rough, toen snapte ik wel waarom hij me lag. Niet superlang, je moest recht zijn. De laatste jaren is er echter nauwelijks rough en is het veel meer een baan voor longhitters geworden en toch voel ik me er thuis. Ook op de greens waar ik de lijnen gewoon heel goed zie. Inderdaad, als je ergens vaker goed speelt, dan ga je met meer vertrouwen de baan in, waardoor je beter speelt. Zo gaat dat dus.’

Lees hier verder op de website van Golf.nl

Social Media

Buienradar