Archief

Zoek je handicap

Achternaam:
Voorletters:

Wie is online

23 bezoekers online
2 gasten, 21 bots, 0 leden

Richard Kind

18 Nederlanders in KLM Open

Fernand Osther en Robbie van West waren maandagochtend de laatste Nederlanders van wie de namen op de deelnemerslijst werd ingevuld.

Osther is bezig met zijn eerste seizoen als professional. Hij speelt voornamelijk op de EPD Tour en op de Order of Merit van dat circuit – een niveau onder de Challenge Tour – is Osther de beste Nederlander met een 25ste plaats.

Robin Swane, Sven Maurits en Floris de Haas deden het goed in het 36-holes kampioenschap op de Twentsche Golfclub en zij ontvingen van toernooidirecteur Daan Slooter ook een wildcard.

Van West, Osther en de drie van de Twente Cup voegden zich bij Joost Luiten, Robert-Jan Derksen, Maarten Lafeber, Reinier Saxton, Tim Sluiter, Richard Kind, Inder van Weerelt, Taco Remkes, Guido van der Valk, Daan Huizing, Robin Kind, Rowin Caron en Max Albertus.

Wil Besseling en Jurrian van der Vaart geven deze week overigens de voorkeur aan deelname aan een Russische wedstrijd van de Challenge Tour.

Lees verder.

Kind wint op Mallorca

´Won the Copa Baleares. Good start of the season´, twitterde Robin Kind nadat hij op Mallorca de beste was gebleken.

Het jaar kon niet veel beter beginnen voor topamateur Robin Kind. De twintigjarige speler van de Haagsche was in de eerste wedstrijd van het jaar direct de sterkste.

Kind ging als koploper de laatste ronde in op Son Antem, en gaf die positie niet meer uit handen.

Met niet minder dan zeven slagen voorsprong op nummer 2 Fowler, legde Kind beslag op de eerste hoofdprijs van het seizoen.

Lees verder.

Richard Kind stopt als professional

Richard Kind gooit, voorlopig, de handdoek in de ring als professional golfer. In een interview op de website Golf.nl is te lezen dat de Voorburger na een teleurstellend seizoen op de Challenge Tour zijn heil gaat zoeken in een opleiding tot teaching professional. Kind wist dit jaar slechts zes keer de cut te halen in de negentien keer dat hij aan de start verscheen en dat was onvoldoende om zich financieel en  sportief staande te houden. Zijn poging om via de qualifying school aan een tourkaart voor 2012 te komen strandde voortijdig waardoor hij zonder speelrecht kwam te staan.

Lees hier verder op de website van ForeMagazine.nl

Tim Sluiter leidt in Q-school in Spanje

Met 69, 65 en 66 slagen heeft Tim Sluiter de leiding genomen in een van de kwalificatietoernooien voor de Europese Tour. Sluiter staat met 13-onder bovenaan het klassement. Ook Wil Besseling doet het goed op dezelfde baan als waar Sluiter speelt. Met 68, 71 en 67 slagen kwam Besseling op de gedeelde 6e plaats terecht. Jurrian van der Vaart die op +6 staat voor het toernooi, is eigenlijk al uitgeschakeld.

In Spanje worden de kwalificatieronden op verschillende banen gespeeld. Zo wisten Taco Remkes, Inder van Weerelt en Richard Kind na drie dagen spelen op de 8e, 42e en 66e plaats te komen.

Lees verder.

Negen Nederlandse golfers naar ‘Qualifying school’

Negen Nederlandse golfers doen volgende maand een gooi naar een speelkaart voor de Europese Tour in 2012. Alleen routinier Maarten Lafeber is rechtstreeks toegelaten tot het finale kwalificatietoernooi van 10 tot en met 15 december op het Catalunya Resort nabij het Spaanse Girona, de overige acht moeten zich vanaf 2 december eerst door de tweede voorronde van de zogeheten ‘qualifying school’ zien te werken.

Onder die acht Tim Sluiter en Floris de Vries, die dit jaar hun entree maakten op de Europese Tour. Zij verdienden in hun eerste seizoen op het hoogste profniveau te weinig geld om hun tourkaart te behouden. De andere spelers zijn Taco Remkes, Inder van Weerelt, Jurrian van der Vaart, Richard Kind, Wil Besseling en Reinier Saxton.

Lees verder.

Besseling en Kind door in Qualifying School

Wil Besseling en Richard Kind hebben zich vrijdag geplaatst voor de tweede fase van de Qualifying School van de European Tour voor 2012. Eerder wist Taco Remkes zich in Duitsland al te plaatsen voor de tweede fase.

Richard Kind speelde op de Hardelot Golf Club in het Franse Hardelot en haalde Stage 2 ‘on the number’. In een veld waarin de beste 21 spelers zich voor de tweede fase kwalificeerden werd Kind gedeeld 17de, precies genoeg voor plaatsing. In hetzelfde toernooi viel het doek voor Tristan Bierenbroodspoot, Nicolas Nube en Ramon Schilperoord.

Wil Besseling had iets meer speling, hij werd in Italië op de Circolo Golf Bogogno 19de waar de beste 26 door mochten. Wouter de Vries, de tweede Nederlander in het veld redde het niet.

Vorige week al heeft Taco Remkes de eerste ronde van de Qualifing School overleefd. Sven Maurits redde het niet.

Lees verder.

Social Media

Buienradar