Archief

Amateur

Derksen laat topklassering liggen in Agadir

Robert-Jan Derksen heeft een topklassering bij het golftoernooi van het Marokkaanse Agadir uit handen gegeven. De 40-jarige Nederlander, tot zondag nog derde in de rangschikking, liep een slechte slotronde van 75 slagen (drie boven par). Daardoor duikelde hij in het eindklassement naar de gedeelde 17e plek.

 Derksen kwam uit op een totaal van 281 slagen. Dat zijn er 12 meer dan de Spanjaard Alejandro Cañizares, die de Trophée Hassan II won. De Engelsman Andy Sullivan werd tweede. Magnus Carlsson uit Zweden en Seve Benson uit Engeland deelden de derde plek.

Daan Huizing leverde op de slotdag een scorekaart van 70 slagen in, twee onder par. Hij eindigde daardoor op de gedeelde 56e plek.

Via Telegraaf.nl.

Pro Golf Tour: Drie Nederlanders bij beste 10

Het is nog geen Olympisch schaatspodium, maar Kind (foto), Saxton en De Vries eindigden alle drie bij de beste tien.

De tweede wedstrijd van het drieluik in Marokko leverde drie landgenoten een top-10 notering op. Robin Kind, Floris de Vries en Reinier Saxton eindigden het Open Samanah allemaal op de gedeelde achtste plaats met een toernooitotaal van vijf onder par.

Winnaar Eduard Espana bleef met -11 ruim buiten bereik, maar Kind, De Vries en Saxton schoven met rondes in respectievelijk 67, 68 en 69 slagen wel de top-10 in.

Challenge Tour speler Robin Kind tekende voor de beste score van de drie Nederlanders. De speler van Golf Team Holland maakte maar één bogey en zette daar maar liefst zes birdies tegenover. De Vries tekende voor hetzelfde aantal birdies, alleen moest de Apeldoorner een birdie extra slikken, terwijl Saxton met vier birdies en een bogey de rij sloot.

Lees verder op Golf.nl.

Column Daan Huizing: ‘De eerste zege is binnen!’

In zijn debuutjaar op de European Tour schrijft Daan Huizing elke week een column voor Golf Weekly. Deze week is Huizing in Dubai voor zijn debuut in de Desert Classic. Voorafgaand aan het toernooi won hij al een wedstrijdje …

In Abu Dhabi heb ik op het racecircuit gereden en gisteren heb ik gekart. Het karten was georganiseerd door een van de caddies. Iedereen kon inschrijven en behalve flink wat caddies waren ook mannen als Marcel Siem, Peter Hanson en Paul Casey van de partij.

Ik ben gek van snelle auto’s en autoracen, dat is een passie van me. Ik heb heel veel Formule 1 gekeken. Ik denk dat je daar toch wat van oppikt want ik heb wel feeling voor racen en karten. De wedstrijd gisteren heb ik gewonnen en ik heb ook de snelste ronde van de hele week neergezet.

Lees verder op GolfWeekly.nl.

Derksen op het nippertje door

Robert-Jan Derksen heeft zich donderdag niet verbeterd in de Qatar Masters, maar de Nederlandse routinier scoorde wel net voldoende om vanaf vrijdag mee te mogen doen om de prijzen. Hij legde de tweede ronde dankzij een birdie op de laatste hole af in 72 slagen en belandde daarmee in de tussenstand van het toernooi uit de Europese Tour op de 57e plaats, met 142 slagen (-2).

 De achterstand van Derksen op de topposities is fors. De Spanjaard Rafael Cabrera-Bello is koploper met 131 slagen, 13 onder par. Derksen heeft 11 slagen meer. De Zuid-Afrikaan George Coetzee is tweede met -11. Drie golfers delen de derde plek met -10.

Daan Huizing miste de cut. De debutant op de Europese Tour ging rond in 72 slagen en kwam op 145 slagen totaal. Dat waren er twee te veel.

Via Telegraaf.nl.

Sterk profdebuut Huizing op Europese Tour

Daan Huizing heeft donderdag als beroepsspeler sterk gedebuteerd op de Europese Tour. De 23-jarige speler uit Soest had voor zijn eerste ronde tijdens het Open kampioenschap van Zuid-Afrika 68 slagen nodig. Daarmee bleef hij op de Glendower Golf Club in Ekurhuleni 4 slagen onder par.

Huizing belandde op de gedeelde tiende plaats in het klassement. Hij produceerde op de eerste dag zes birdies en twee bogeys.

Huizing promoveerde amper 3 weken geleden als nummer zes van de Challenge Tour rechtstreeks naar de Europese Tour. Hij won in het afgelopen seizoen twee titels op het één na hoogste golfniveau van Europa.

Lees verder op Telegraaf.nl.

Alleen Robin Kind heeft nog kans op plaats Finale Q-School

Het ziet er somber uit voor Richard Kind die dinsdag op de pre-q-school vooreen plek op de European Tour van 2014 een ronde 76 liet noteren. De oudste van de twee broers Kind die strijden voor een startbewijs op het hoogste platform moest voor zijn derde, uitgestelde ronde wegens harde wind, vier bogeys, een dubbel en een triple bogey schrijven naast de vier birdies.

Met een score van +2 staat de Hagenaar op een gedeelde 42e plaats maar heeft nog achttien holes om zich te revancheren. Zijn jongere broer Robin heeft daarin tegen betere kansen.

Lees hier verder op de website van ForeMagazine.

Golfer Martijn Broeren droomt van ‘European Tour’

Hij maakt zijn eerste slagbewegingen op de tennisbaan, maar door een knieblessure belandt Martijn Broeren (19) uit Schijndel in 2007 plots op de golfbaan in Sint-Oedenrode. De jonge Brabander ontwikkelt zich in razend tempo en werpt zich in 5,5 jaar op tot groot internationaal talent. De golfer spreekt over zijn successen, zware trainingsdagen en zijn ambitie: spelen in de Europese Tour.

Golf? Daar denkt Broeren eigenlijk nooit aan. Totdat hij meegaat met een vriendje naar de golfbaan. “Met hem tenniste ik erg veel. Op een dag vroeg hij of ik zin had om mee te gaan golfen. Zijn pa golfde, vandaar.” Die ene keer smaakt naar heel veel meer. “Het was zo leuk dat we voortaan iedere zondag oefenden op een klein golfbaantje.”

Lees hier verder op de website van Dichtbij.nl

Golfers Prise d’Eau landskampioen

De beste golfers van het land komen dit jaar uit Tilburg. Prise d’Eau werd zondag op het Rijk van Nunspeet net als in 2009 landskampioen. In de finale werd afgerekend met Houtrak.

Het team van captain Laurens Jansen maakte het verschil in de singles. Na de ochtend (foursomes) stond de ploeg nog met 4-2 achter. Jeroen Krietemeijer, David van den Dungen, Aron van den Dungen, Robbie van West en Niels Hendriks draaiden de rollen in de middag om.

Kind sterkste na play-off

Het werd uiteindelijk nog spannend, maar na een play-off won Robin Kind in Marokko zijn eerste toernooi als professional .

Kind begon de winderige slotdag met twee slagen voorsprong (-12), maar het was al snel duidelijk dat het geen gelopen koers was in het Open Al Maaden. Een bogey op de eerste hole bracht de concurrentie namelijk direct dichterbij.

De 21-jarige speler van Golf Team Holland stelde vervolgens echter orde op zaken met birdies op 3 en 4 en (na een bogey op 6) zelfs een eagle op de par-5 zevende hole. Een toernooi wordt echter op de back-ninegewonnen en hier wilden de birdies niet meer vallen.

Dat de jonge prof zijn teleurstelling opzij wist te zetten en de play-off weer met een ‘leeg hoofd’ in wist te gaan, getuigt van professionaliteit en mentale weerbaarheid.

Lees verder.

Luiten en Schreefel golfers van het jaar

Joost Luiten en Dewi-Claire Schreefel zijn donderdagavond in Noordwijk gehuldigd als de Nederlandse golfers van het jaar. Luiten dankt zijn Award, de derde op rij, aan een bijzonder goed seizoen. Dat leverde hem 687.000 euro aan prijzengeld op en de 44e plaats in de Race to Dubai. Daardoor hij mocht meedoen aan de finale van de Europese Tour. Op de wereldranglijst is de Bleiswijker 108e.

Schreefel bewees in 2012, zowel op de Europese als Amerikaanse Tour voor vrouwen, dat ze bij de wereldtop hoort. Daan Huizing werd uitgeroepen tot talent van het jaar.

Social Media

Buienradar