Archief

Zoek je handicap

Achternaam:
Voorletters:

Wie is online

16 bezoekers online
0 gasten, 16 bots, 0 leden

Paul Casey

Casey wint Iers Open, Luiten gedeeld 2e

Joost Luiten begon de laatste ronde van het Iers Open als leider maar maakte op de slotdag te veel bogeys en te weinig birdies. De Engelsman Paul Casey greep met een ronde 67 (-5) de zege. Joost Luiten begon de laatste ronde als leider met één slag voorsprong op Pablo Larrazabal, maar het werd geen derde zege op de European Tour voor de Nederlander.

Luiten maakte in moeilijke weersomstandigheden op de Montgomerie Course van Carton House – veel wind en af en toe regen – acht parren en één bogey op de eerste negen.

Paul Casey begon de slotdag met vier slagen meer dan Luiten. Hij was twee onder na negen holes en vijf onder na dertien. Op 15 en 16 maakte Casey fouten, wat resulteerde in twee bogeys, maar Luiten vond geen aansluiting met de Engelsman. Hij maakte bogey op 12 en 16.

Lees hier verder op de website van GolfWeekly.

Hond pikt golfbal Paul Casey

Paul Casey moest het vrijdag in het begin van de tweede ronde van het Alfred Dunhill Links Championship plotseling zonder zijn bal stellen. Een hond kwam de baan op en ging er op de 12e hole met zijn bal vandoor.

Casey werd tijdens zijn ronde vergezeld door veelvoudig olympisch zwemkampioen Michael Phelps, die fungeerde als pro-am playingpartner. ‘Zoiets raars heb ik nog nooit op de golfbaan meegemaakt’, reageerde Casey. Nadat hij samen met Phelps was uitgelachen, pakte Casey een nieuwe bal en vervolgde de wedstrijd. Een toeschouwer ontfutselde de andere bal bij de hond.

Hier het hele artikel.

Paul Casey verjaard

Zoals ook getoont op onze kalender elders op deze pagina verjaard vandaag Paul Casey. Hij wordt vandaag 33 jaar.

In 2000 wordt Casey professional. Hij speelt nu op de Europese en Amerikaanse PGA Tour. Hij woont deels in Esher, Engeland, deels in Scottsdale, Arizona.  In 2006 verdient hij bijna € 2.500.000 en eindigt hij als nummer 17 op de wereldranglijst (6de Europeaan). In 2007 wint hij het eerste toernooi, het Abu Dhabi Golf Championship, en hij is één van de weinige spelers die de cut haalt in alle Majors.
In 2009 behaalt hij zijn eerste overwinning op de Amerikaanse PGA Tour. Na een play-off tegen J.B. Holmes wint hij het Houston Open. De week erop speelt hij de Masters voor de 5de keer. Terug in Europa wint hij het PGA Kampioenschap op Wentworth, waar hij drie jaar eerder de World Matchplay won. Ross Fisher, winnaar van het KLM Open 2008, wordt tweede. Sinds deze overwinning staat Casey op nummer 3 van de wereldranglijst na Tiger Woods en Phil Mickelson.*

Lees hier meer over Paul Casey op de Wikipedia pagina en ga hier naar de officiele website.

*Deze informatie is  dus iets achterhaald. Paul staat nu 8ste en Lee Westwood is de nummer 3 van de wereld.

Poulter en Casey in finale Accenture Match Play

Twee Engelsen spelen zondag de finale van het Accenture Match Play Championship. Zaterdag wist Ian Poulter zich te plaatsen ten koste van Sergio Garcia. Paul Casey rekende pas op zondagochtend af met Camilo Villegas.Het contrast tussen de twee halve finales had niet groter kunnen zijn. Ian Poulter had geen kind aan Sergio Garcia. De Engelsman, winnaar van negen toernooien op de European Tour maar nog zonder zege in Amerika, klopte de machteloze Spanaard met 7 & 6. De tweede halve finale tussen Paul Casey en Camilo Villegas kende pas op zondagochtend een winnaar. Lees hier verder op de website van ThisIsGolf.

Social Media

Buienradar