Archief

Zoek je handicap

Achternaam:
Voorletters:

Wie is online

20 bezoekers online
1 gasten, 19 bots, 0 leden

Olympische Spelen

Michelle Wie ambassadeur van Jeugd Olympische Spelen

De Amerikaanse golfster Michelle Wie is door het Internationaal Olympisch Comité (IOC) benoemd tot ambassadeur van de Jeugd Olympische Spelen (JOS) die in 2014 in de Chinese stad Nanjing voor de tweede keer wordt gehouden. Wie, die met 10-jaar de jongste speelster was die zich voor een toernooi van de USGA wist te kwalificeren, Zal haar kennis overdragen aan de eerste generatie JOS-golfers.

De 24-jarige Michelle Wie heeft twee keer gewonnen op de Amerikaanse LPGA Tour en is zeer geëerd met haar benoeming. “Ik hoop de jongste generatie golfers te inspireren om plezier te hebben in het golf, een doel te hebben en hun dromen waar te maken.”

“Het is een belangrijke taak om jongeren te motiveren om de sport op te pakken en actief te zijn buiten de deur. Ik was zelf altijd aan het sporten en zat zelden thuis.”

Lees verder bij Fore!.

Golf op de Olympische Zomerspelen

Golf is een van de voormalige olympische sporten die op de Olympische Spelen werd beoefend. De sport stond alleen in 1900 en 1904 op het olympisch programma. In 1900 voor mannen en vrouwen individueel en in 1904 voor mannen individueel en in teamverband.

Sinds de jaren tachtig van de 20e eeuw zijn er verschillende malen pogingen ondernomen om golf weer op de olympische agenda te zetten. In 2009 besloot het IOC om de sport vanaf de Spelen van 2016 weer toe te laten.

Nog even vier jaar geduld dus..

Aanleg Olympische golfbaan Rio de Janeiro in gevaar door rechtzaken

Onenigheid over de eigendomsrechten van het land brengt het aanleggen van de Olympische golfbaan in Rio de Janeiro in gevaar. Golf zal voor het eerst sinds 1904 weer op het Olympisch programma staan als in 2016 de Spelen in Rio de Janeiro zullen worden gehouden. Gemeentebestuurders van Rio zullen wellicht een andere plek moeten gaan zoeken voor het aanleggen van de golfbaan en

dat kan betekenen dat die niet op tijd klaar is voor de Spelen een aanvang nemen omdat alles van voor af aan zal moeten worden uitgevoerd.

Lees hier verder op de website van ForeMagazine.

Op zoek naar architect voor Olympische baan

Twee dagen voor kerst moet bekend zijn wie de course voor de Spelen van 2016 in Rio de Janeiro gaat of gaan ontwerpen.

Het organisatiecomité heeft bekendgemaakt dat er een wedstrijd wordt uitgeschreven voor het ontwerpen van een 18-holes course die vlakbij de Atlantische Oceaan wordt aangelegd.

De baan zal grenzen aan het Lagao de Marapendi, een binnenzee bij Barra da Tijuca, dat ongeveer dertig kilometer ten zuidwesten van het centrum van Rio de Janeiro ligt. Het kan dus een ontwerp worden dat linksachtige trekjes gaat krijgen. De oceaan ligt slechts een paar honderd meter ten zuiden van de toekomstige course.

Op 8 november al is bekend welke architectenbureaus mee zullen doen. Op 23 december zal de naam van de winnaar worden ‘onthuld’. De jury bestaat uit vertegenwoordigers van de International Golf Federation, de organisatie van Rio 2016, de gemeente Rio en het golf-adviescomité van Rio 2016.

Lees verder.

Rogge teleurgesteld in Tiger Woods

Jacques Rogge heeft in een interview met de Spaanse krant El Pais gezegd teleurgesteld te zijn in golfer Tiger Woods. De voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) vindt dat topsporters een voorbeeldfunctie hebben en heeft zich gestoord aan de buitenechtelijke escapades die over Woods naar buiten zijn gekomen.

”Het is een teleurstelling. Wij vragen sporters een rolmodel te zijn voor de jeugd en dat is met Woods duidelijk niet het geval”, liet Rogge zaterdag in El Pais optekenen. ”We gaan kijken hoe het zich ontwikkelt, maar het is geen zorg van het IOC.”

Lees verder

Ronald Boef: Olympische Spelen 2016

De op 22 september 1976 geboren Ronald Boef heeft in tegenstelling tot de reguliere golfer een dubbele handicap. Niet alleen heeft hij een doorsnee handicap van 18.1 die hij nog hoopt te verlagen naar handicap 16, maar hij is ook nog blind geboren, en dat plaatst alles direct in een geheel ander licht!

Laten we eerlijk zijn, een handicap van 18.1 is een mooie handicap waar je overal mee voor de dag kan komen, maar toch redelijk doorsnee. Behalve als je blind bent, dan is het plotseling een topprestatie en sta je met deze handicap in de top-10 van de wereld van blinde golfspelers.

Lees verder

Golfers zien uit naar Rio 2016

Golfen op zonovergoten groen langs de Copacabana in Rio de Janeiro. Veelbelovende Nederlandse profs kunnen er alvast over mijmeren. Hun sport is vanaf 2016 na een afwezigheid van 112 jaar weer olympisch. De leden van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) stemmen vrijdag op de sessie in Kopenhagen zo goed als zeker in met de voordracht.

„Als ik de kans krijg, dan grijp ik die zeker. De Olympische Spelen lijken me een unieke ervaring”, zegt Joost Luiten..

Lees verder

Social Media

Buienradar