Archief

Oefenfacilititeit

Golfcenter Seve maakt slag in de toekomst van golf. “Nieuwe visie op de meest beoefende sport ter wereld”

Golfcentrum Rotterdam is compleet vernieuwd. Ruim 25 jaar ervaring in het faciliteren van golf, nu in een geheel nieuw jasje. Nieuwe eigenaar Robin Bravenboer vond het aan het begin van dit jaar tijd voor een grote metamorfose. Het golfcentrum is volledig gemoderniseerd en er zijn tal van nieuwe mogelijkheden voor golfers gecreëerd. Door dit unieke nieuwe concept rekent Golfcenter Seve af met alle misvattingen over het stoffige imago van golf. Vooroordelen de deur uit en tijd voor een nieuwe approach: Nederlands meest complete Golfcenter Seve!

Golfcenter Seve is vernoemd naar de Spaanse golfspeler Severiano Ballesteros (in de jaren ’70 en ’80 de beste speler ter wereld). Wegens zijn grote charme en populariteit werd hij door het publiek vaak Seve genoemd. Deze naam past dus perfect bij het vernieuwde golfcenter dat o.a. populair is door zijn charmante 9 holes par 3 baan, en de zeer grote driving range. Maar ook zeer charmant is het geweldige moderne mediterrane restaurant.

Golfcenter Seve biedt optimale trainingsfaciliteiten. Er is in het trainingscentrum een leuke uitdagende Par 3 baan aanwezig, met 9 holes maar wel 18 afslagplaatsen, welke binnen een uur te doorlopen is. Er zijn nieuwe studio’s bijgeplaatst waardoor Golfcenter Seve met de meeste afslagplaatsen de grootste indoor driving range van Nederland heeft. Daarnaast zijn alle 80 afslagplaatsen verlicht en overdekt en daardoor winterproof. Golfcenter Seve maakt gebruik van de nieuwste technieken zoals de Trackman driving range om het spel te optimaliseren. Tevens heeft de beste professionele golfer van Nederland Joost Luiten (winnaar KLM Open en het Oostenrijks Open 2013) Golfcenter Seve, vanwege de hoge kwaliteit aan faciliteiten, gekozen tot zijn thuisbasis en hier zijn eigen swingstudio gevestigd.

Ga hier naar de website van Golfcenter Seve voor meer informatie.

Golfcentrum Rotterdam heropent als Golfcenter Seve


logo_seve_klGolfcentrum Rotterdam
 is compleet vernieuwd en heet nu Golfcenter Seve. Ruim 25 jaar ervaring in het faciliteren van golf, nu in een geheel nieuw jasje. Nieuwe eigenaar Robin Bravenboer vond het aan het begin van dit jaar tijd voor een grote metamorfose. Het golfcentrum is volledig gemoderniseerd en er zijn tal van nieuwe mogelijkheden voor golfers gecreëerd. Door dit unieke nieuwe concept rekent Golfcenter Seve af met alle misvattingen over het stoffige imago van golf. Vooroordelen de deur uit en tijd voor een nieuwe approach: Nederlands meest complete Golfcenter Seve (bron: persbericht).

Golfcenter Seve is vernoemd naar de Spaanse golfspeler Severiano Ballesteros (in de jaren ’70 en ’80 de beste speler ter wereld), door het publiek liefdevol: een perfecte naam voor het vernieuwde golfcenter met zijn optimale trainingsfaciliteiten en het mediterrane restaurant met een prachtig uitzicht op de oefenbaan. Er is een uitdagende Par 3 baan met 9 holes en 18 afslagplaatsen, die binnen een uur te doorlopen is.

Lees hier verder op de website van eropuit.blog.

Binnen een balletje slaan in Rijpwetering

Niet buiten, maar binnen een balletje slaan. Als het aan Ron Hogeboom ligt, kan dat binnenkort in zijn bedrijfsloods aan de Pastoor van der Plaatstraat in Rijpwetering, waar een indoorgolfbaan moet verrijzen. Eén van de buurtbewoners is het daar niet mee eens en heeft bezwaar gemaakt.

De laatste tijd ziet aannemer Hogeboom het aantal bestratingsklussen teruglopen. ,,Met slecht weer en vorst ligt het werk stil. Een indoor golfbaan wordt vooral in de winter veel gebruikt. Daarom is het voor mij een goede aanvulling.’’

Volgens de bezwaarmaker tast een ’indoorgolfbaan’ echter het dorpsgezicht van Rijpwetering aan, dat is aangewezen als ’topgebied cultureel erfgoed’. Volgens de buurtbewoner is de vergunning onrechtmatig verleend, omdat de bestemming van het gebied alleen kan worden veranderd in bijvoorbeeld wonen, groen en water.

Lees hier verder op de website van het Leidsch Dagblad.

Met 4 golfsimulatoren, een outdoor putting green, een restaurantkeuken en vergaderruimte heeft eigenaar Ruud Goetjaer nu alle faciliteiten om een indoor golfbaan van het hoogste niveau aan te bieden. In het weekend van 26 oktober en zondag 27 oktober zijn er van 12.00 tot 16.00 uur 2 inloopdagen bij Indoor Golf aan de van Bergenplein 15-17 in Etten-Leur.

Nederland telt ongeveer 160 golfbanen en inmiddels spelen ruim 400.000 Nederlanders golf. Brabant heeft een golfcultuur want binnen een straal van ongeveer 20 km met Etten-Leur als middelpunt zijn er al 17 golfbanen. In deze regio is er echter geen indoormogelijkheid!

Lees hier verder op de website van de WeekKrant.

Golfcentrum Rotterdam weer in andere handen

Na John Scholte, de Golf Managementgroep en Heerenstede Vastgoed is nu Robin Bravenboer de eigenaar.

De Rotterdammer is volgens het persbericht ‘de veelzijdige innovatieve ondernemer, bekend van onder andere Gamila Secret (zeep), CDLC Strandlounge en Ikibana (Braziliaans/Japans restaurantconcept) beide in Barcelona, van de cafés Lebbink en Van Eijk in de Bergse Dorpsstraat in Rotterdam-Hillegersberg en voorheen van de Baja Beach Club en Crazy Piano’s’. 

‘Vandaag de dag is een overdekt Golfoefencentrum nog steeds een uniek concept. GCR beschikt over tachtig afslagplaatsen en is daarmee de grootste Driving Range van Nederland’, aldus Bravenboer. ‘Met de start ruim vijfentwintig jaar geleden waren de toenmalige oprichters en de stad Rotterdam hun tijd al ver vooruit.’

Lees verder.

Ritje met leasebak naar golfcursus is zakelijk

Goed nieuws voor directeuren die een golfcursus willen volgen om klanten binnen te harken. De ritjes met de leasebak naar de golfbaan gelden als zakelijke rit, waardoor hun uitzonderingspositie voor de gehate bijtelling niet in gevaar komt.

Dit blijkt uit een uitspraak van het hof in Den Bosch. De rechter vond dat een directeur voldoende had aangetoond dat hij de golfcursus puur voor werkdoeleinden had gevolgd. En dat de 750 kilometer die hij in drie dagen tijd aflegde naar de golfbaan daarom gold als zakelijke rit.

De belastinginspecteur vond dat deze ritjes privé waren, waardoor de ’verklaring geen privégebruik’ van de directeur niet meer gold. Met dit papiertje omzeilen leaserijders de bijtelling, zolang ze niet meer dan 500 kilometer privé rijden met hun leasebak.

Lees het gehele artikel in de digitale Telegraaf.

Optishot golfsimulator

Wist je dat je voor de prijs van een driver (nou ja, niet van de goedkoopste driver..) de eigenaar van een heuse golfsimulator kunt worden? Optishot verkoopt nu een infrarood simulator die je op je computer aan kunt sluiten van om banen als Torrey Pines en Bethpage Black in de woonkamer te genieten. De infrarood technologie meet swing richting en snelheid en zet die om in een verbazingwekkend realistiche balvlucht simulatie. Mocht je nog meer willen spenderen dan kun je uitbreiden met een net, HD projector en zelfs een impact scherm kopen. Maar.. het hoef niet zodat er een goede optie bestaat voor mensen die virtueel willen golfen maar niet de hoofdprijs willen betalen.

Meer informatie via de website van Optishot.

Optishot: de betaalbare golfsimulator met de perfecte swing analyse

Afbeelding5Vanaf heden is Optishot verkrijgbaar in de Benelux. Een golfsimulator die door de toepassing van nieuwe technologie zeer betaalbaar is, zonder afbreuk te doen aan de nauwkeurigheid. Optishot
maakt het mogelijk om te spelen met echte ballen en met uw eigen clubs. U kunt zelfs spelen op  replica’s van de mooiste golfbanen ter wereld. En dat voor maar € 499,-.

Optishot maakt gebruik van maar liefst 16 geavanceerde infrarood-sensoren. Deze sensoren zijn in staat om uw swing op een zeer nauwkeurige manier te analyseren. U sluit Optishot gemakkelijk aan
op uw PC en kunt alle soorten clubs gebruiken, van driver tot putter.  Vanaf heden is Optishot verkrijgbaar in de Benelux via www.optishot.nl en in het eerste kwartaal is Optishot verkrijgbaar bij diverse golfshops. De prijs is € 499,-

Ga hier naar de website van Optishot voor meer informatie.

Best of both worlds

Het beste van twee werelden: als het zonnetje schijnt, speel je het liefst in de buitenlucht op Golfbaan Bentwoud. Maar omdat we in Nederland ook donkere avonden en grijze regenachtige dagen kennen, heeft Golfbaan Bentwoud de samenwerking met Golfin’ the City gezocht. Hier golf je lekker behaaglijk binnen op een geweldig goede simulator.

De faciliteiten van Golfin’ the City zijn uitermate geschikt om je spel te verbeteren. Golfacademy Bentwoud speelt daar op in met een speciaal trainingsprogramma voor spelers van verschillende niveaus. Het programma bestaat uit een mix van ‘indoorthemalessen’ bij Golfin’ the City en gevarieerde baanlessen op Bentwoud. Beginnende golfers die nu vooral bij Golfin’ the City spelen, kunnen via dit programma ook hun baanpermissie behalen. Golfbaan Bentwoud (nabij Zoetermeer) en Golfin’ the City (Den Haag) bezetten beiden een unieke positie in Zuid-Holland: Golfbaan Bentwoud is de grootste baan van deze provincie en Golfin’ the City vormt de eerste onbemande golffaciliteit in deze regio.

Lees hier verder op de website van Golfnet.nl

Golfen in eerste indoorgolfbaan

Dit weekend opent in Maldegem de eerste indoorgolfbaan van België. Ideaal voor wie de sport wil leren of zijn swing wil verbeteren in optimale weersomstandigheden.

Eeklonaar Keith De Vlamynck is een fervent golfer, maar in de winter worden de golfclubs enkele maanden opgeborgen om in het voorjaar terug aan de slag te gaan. Een golfpartijtje in Nederland bracht hem echter op andere ideeën. ‘Daar worden momenteel heel wat indoorgolfbanen gebouwd en toen ik vernam dat dit in België nog niet bestond, begon ik samen met mijn vader op plannen te broeden voor een dergelijke baan in onze contreien’, zegt hij.

Lees hier verder op de website van Nieuwsblad.be

Social Media

Buienradar