Archief

Zoek je handicap

Achternaam:
Voorletters:

Wie is online

20 bezoekers online
3 gasten, 17 bots, 0 leden

Nicholas Colsaerts

Winst Colsaerts schenkt Europa de Royal Trophy

Golfer Nicolas Colsaerts sleepte in het Chinese Guangzhou de Royal Trophy in de wacht. In zijn laatste wedstrijd haalde de Belg het van de Chinees Liang. De Royal Trophy is een toernooi waarin Europese golfers het opnemen tegen een selectie uit Azië. De Brusselaar zorgde voor het laatste punt, waardoor de Europeanen de confrontatie met hun Aziatische collega’s met 8,5 tegen 7,5 wonnen.

De vorige wedstrijd van Colsaerts, samen met de Spanjaard Alvaro Quiros tegen de Zuid-Koreanen Hyung-sung Kim en Kyung-tae Kim, eindigde nog op een gelijkspel. De Aziaten konden zo hun 5-3-voorsprong behouden, die werd zelfs nog uitgediept tot 7-3, maar het Europese team toonde zich strijdvaardig.

Lees hier verder op de website van het Laatste Nieuws.

McDowell rukt op bij de Volvo World Match Play na Colsaerts ‘grappige’ wc onderbreking

Graeme McDowell is door naar de halve finale van de Volvo World Match Play na het verslaan van Nicolas Colsaerts. Dit  ondanks dat het de Belg lukt om up and down te gaan voor  een par van het toilet tijdens een onderhoudende worsteling bij Thracische Cliffs.
Colsaerts verloor 2 en 1 aan de man die hij vorig jaar versloeg in de filale, maar de wedstrijd zal worden herinnerd voor de gebeurtenis evenementen op de 10de hole.
De Belg stuurde zijn tee shot op de drivable par-vier weg linksaf een gevaar in en in het dichtstbijzijnde punt  waar de bal terecht kwam was een toilet hut.

Lees hier verder (in het Engels) op de website van DailyMail.

Vader Colsaerts brengt golfclubs met privéjet in Bulgarije

Nicolas Colsaerts, die vanaf donderdag in het Bulgaarse Kavarna zijn titel zal verdedigen in het Volvo World Match Play Championship (3 miljoen euro), heeft eindelijk zijn golfclubs terug. De 30-jarige Brusselaar, die met Brussels Airlines reisde, moest maandag vaststellen dat zijn golfclubs en bagage niet met het vliegtuig meegekomen waren.
Door de staking op de luchthaven van Brussel was alles blijven liggen. Colsaerts’ moeder was al met een reserveset naar Parijs vertrokken, om daar een vliegtuig naar Sofia te nemen maar die vlucht werd geannuleerd. Via de sociale media en met de hulp van het personeel op de luchthaven van Brussel weren de clubs van Colsaerts dan toch teruggevonden, waarna vader Patrick Colsaerts met een privévliegtuig naar Bulgarije trok. Daar kwam hij dinsdagnacht aan.

Lees hier verder op de website van de Standaard.

‘Papa? Die wint al een paar jaar niet meer van mij’

Er is nu al leven na topgolfer Nicolas Colsaerts en dat rijpt in Hasselt. In de topsportschool meppen elf absolute golfbeloftes dagelijks richting het vlaggetje. De jongste is amper elf. ‘Papa of de mannen van de club? Die winnen al jaren niet meer van ons.’

‘Regen of wind, hier wordt er dagelijks getraind’, zegt lesgeefster Ellen Smets (36). ‘Tot een uur of vier per dag. Soms ook ’s avonds, na hun gewone lessen. Verre ballen slaan, mikken naar de hole, de techniek verbeteren met videoanalyse, fitnessen, oefeningen bij de kine, … Alles pakken we aan om ze beter te maken. Geloof me, vrijdagavond zijn ze op. Maar dat moet, willen ze over enkele jaren de wereld rondreizen met hun zak vol golfclubs om wedstrijden te winnen.’

Lees verder.

Social Media

Buienradar