Archief

Informatie

Samenwerking Golf-Plus en ANWB Golf

Het alsmaar groeiende Golf-Plus, een non-profit organisatie voor spelers van 55 jaar en ouder, heeft ANWB Golf bereid gevonden in het jaar 2014 een welkomstkorting van 15 euro per jaar aan te bieden voor deze grote groep spelers.

Bij ANWB Golf, een grote D-club voor vrije golfers, is ook handicapregistratie mogelijk.

Binnenkort wordt het ook mogelijk als lid van Golf-Plus deel te nemen aan het wedstrijdprogramma van ANWB Golf. Dit kan zonder toeslagen en je hoeft geen lid te zijn van ANWB Golf.

Lees hier verder op de website van GolfWeekly.

De eerste stappen van een beginnende golfer

Sinds het oprichten van IAmGolf  begin januari 2013 ben ik bezig met het bijhouden van mijn golfkwaliteiten en -kennis. Ik lees verschillende tijdschriften en boeken, over strokes bij het putten tot het swingen met een driver. Ik kijk met kleine oogjes tot in de late uurtjes op YouTube naar tutorials van golfprofessionals, of volg geboeid de belangrijkste toernooien en probeer te begrijpen wat de strategie is van  Tiger Woods, Rory McIlroy, of Luke Donald. Gewoon om te weten hoe zij de bal van tee tot green te krijgen. Als beginnende golfer ben je natuurlijk ontzettend leergierig en daarom op zoek naar alle tips en trucs. Met volle moed ga ik dan de volgende dag met James naar de golfbaan om te zien wat ik heb opgepikt of “denk” opgepikt te hebben.

We beginnen op de driving range, waar mijn hersenen al beginnen te kraken. “Wat nu als ik mijn grip verander. Wat gebeurt er dan? Of als ik mijn rechterarm dichter bij mijn lichaam plaats in mijn upswing, slice ik dan minder? Wat voel ik als ik de bal minder geforceerd en met meer controle probeer te slaan?”

Lees hier verder op de website van iAmGolf.nl en ga hier naar de Facebook pagina.

Waarkanikgolfen.nl nog completer

Vanaf 15 augustus is er een nieuw onderdeel dat inspeelt op het stimuleren van het aantal gespeelde ronden.

Veel golfbanen organiseren (vaak in samenwerking met de club) wedstrijden voor een breder publiek. Deze wedstrijden zijn voor iedereen toegankelijk en staan garant voor een leuke en plezierig golfdag.

Om meer aandacht te genereren voor deze wedstrijden hebben we een nieuwe functionaliteit ontwikkeld waarbij golfbanen hun ‘open’ wedstrijden/golfactiviteiten kunnen presenteren. Als golfer kun je eenvoudig zoeken binnen een straal van je woonplaats of selecteren op de handicapcriteria die voor een wedstrijd van toepassing zijn.

Sinds de introductie op 18 oktober 2012 van de website www.waarkanikgolfen.nl heeft de gehele golfmarkt kennis kunnen maken met de mogelijkheden van de site. De website stelt niet alleen golfbanen, maar ook golfclubs en golfprofessionals in de gelegenheid zich te presenteren aan het golfend publiek.

Door middel van een uitgebreid profiel kunnen golfbanen hun kenmerken en faciliteiten laten zien, ondersteund door foto’s en/of video’s. Golfprofessionals kunnen hun carrière volledig beschrijven en hiermee inzicht geven in de kennis en vaardigheden waarover ze beschikken. Een overzicht van de gevolgde bijscholingen en trainingen behoort ook tot de mogelijkheden.

Lees hier verder op de website van Golf.nl

Mr. Jumbo Carel van Eerd

“Onze visie op de golfstores  is precies dezelfde als bij onze supermarkten.” Door Bertold van Wulfften Palthe  foto’s Ronald Speijer

In het hart van Brabant ligt “De Hooge Vorssel”, zonder twijfel de fraaiste 9-holes baan van ons land. Niets wordt hier aan het toeval overgelaten en de golfende klant is hier de koning. Geen wonder want eigenaar Carel van Eerd past hier precies dezelfde principes toe die hij al met veel succes gebruikte voor supermarktketen Jumbo en zijn drie golfmegastores. Een boeiend gesprek met een ondernemer pur sang, die erin slaagt zijn dromen te realiseren door hard werken en zich vast te houden aan zijn visie.

Carel van Eerd (73) is met recht de pater familias van het Jumbo concern. Hij breidde de groothandel uit tot een keten van 120 supermarkten met 16.000 medewerkers en een omzet van 1,5 miljard euro. Zoon Frits en dochter Colette bekleden sleutelposities, terwijl Carel tegenwoordig als president-commissaris genoeg tijd overhoudt voor zijn andere  passies, de golfsport en jazz. “In 1969 waren we met de familie op vakantie in Schotland en belandden we in het restaurant van een golfclub. We liepen daar een beetje rond, zagen wat mensen putten en chippen en werden getroffen door de gemoedelijke sfeer. Omdat onze hockeycarriëres ten einde liepen, bedachten mijn vrouw Kitty en ik dat golf misschien wel een leuke nieuwe bezigheid zou zijn.

Lees hier het interview verder op de website van ForeMagazine.

Lancering Flight 19

Flitsend, grappig, veelzijdig, informatief en oordeel zelf: de video-introductie van het 19golf-concept! Maandelijks reist het viertal presentatoren Auke, Stuart, Wouter en Lawrence als Flight 19 naar een golflocatie in Nederland of buitenland om verslag te doen van het laatste golfnieuws met de 19 factor! In de eerste aflevering op The International in Amsterdam wordt Flight 19 in -5 graden in de sneeuw gelanceerd met een paar speelse spontane segmenten. In segment 1 introduceren de vier mannen zich met hun bijnaam en hun expertise voor Flight 19! Lees meer op http://www.19golf.nl

 

De diepste kern van de (golf)essentie

Auke Hempenius: Fly like an eagle.. laat alle technische en mentale ballast los en laat intuitie en instinct met volledige ontspanning en vrijheid de sublieme balvlucht creëren. Auke laat door middel van zijn passie, de golfsport,  zien dat als je op een andere manier kijkt, voelt en ervaart je vaak nog betere resultaten kunt behalen.  Het interessante van zijn verhaal is dat je dit kan relateren aan je eigen prestaties, in sport maar zeker ook in je dagelijks leven.

Wil je ook jouw doelen in 2013 bereiken? Kom op donderdagavond 17 januari a.s. in het clubhuis van Golfresidentie Dronten voor een inspirerende avond: Auke Hempenius zal u de essentie van Inner Genius Golf laten ervaren. Door alle technische en mentale ballast los te laten en door intuïtie, instinct, volledige ontspanning en vrijheid de sublieme balvlucht creëren.

Meer over Inner Genius golf vind je hier. Inschrijven voor het inspiratiecafe kan hier.

iPhone caddy app gelanceerd

De makers van GOLFjournaal, Golfers Magazine en Golf.nl brengen je de Golf.nl Caddie voor iPhone. In de Golf.nl Caddie vind je op één plek holetekeningen terug van alle banen in Nederland! Er zijn nu al meer dan 2.200 holetekeningen aanwezig. Let op: het is pas een eerste versie, het aantal tekeningen zal steeds verder worden uitgebreid.

Overzicht:
* Toegang tot zeer veel digitale holetekeningen met afstandsindicatoren
* Informatie over alle golfclubs
* Direct een starttijd reserveren
* Clubs toevoegen aan je favorieten
* Routebeschrijvingen via Apple Kaarten
* Het laatste, beste nieuws
* De app is én blijft geheel gratis

* 75% van alle holetekeningen in Nederland

Lees verder.

 

ProAgenda.nl

ProAgenda.nl is een golflesreservering systeem waarmee een golfprofessional op eenvoudige wijze zijn agenda kan beheren en lessen van student golfers kan inboeken.

U kunt als golf professional een overzichtelijk profiel aanmaken waarmee u zich kunt profileren naar de student golfer. Zodat een student golfer gemakkelijk een les bij u kan boeken en u zonder veel moeite nieuwe student golfers aantrekt.

Ga hier naar de website van ProAgenda voor meer informatie.

Wat doet de NGF eigenlijk voor de vrije golfer?

In het  behoeften onderzoek van de website Golfopnie van begin dit jaar, kwam naar voren, dat de vrije golfer hele andere wensen heeft dan de verenigingsgolfer. De NGF ontvangt ook voor de vrije golfers subsidie van de NOC*NSF. Wat doet de NGF eigenlijk met dit geld voor de vrije golfer?

De vrije golfer verdient meer aandacht van de NGF

Afgelopen jaar ontving de NGF van de vrije golfers 2,7 mln euro. Wat is er met dit bedrag gedaan? Welke activiteiten zijn er georganiseerd? Een paar maanden geleden is er natuurlijk het 9-stappenplan gekomen om de vrije golfer te bewegen om lid te worden van een vereniging. Maar willen vrije golfers wel lid worden van een vereniging? Ik vind, dat je hun keuze dient te respecteren. Waarom worden er geen activiteiten voor de vrije golfer georganiseerd door de NGF?

Lees hier verder  op de website van Golfopinie.nl

NGF en NVG vinden elkaar niet

Na diverse gesprekken tussen de NGF en de NVG, waarin is gesproken over het samenvoegen van de initiatieven 9-Stappenplan en het Nationaal Golfpaspoort, is gebleken dat er vooralsnog onvoldoende basis is om te komen tot één gezamenlijk plan. Dit betekent dat voorlopig ieder zijns weegs gaat.

Met deze korte verklaring op de websites van de Nederlandse Golf Federatie en de Nederlandse Vereniging van Golfaccommodaties is klaarblijkelijk een einde gekomen aan wekenlang proces van wel-niet-wel-niet samenwerken.

Gevolg is dat de de golfer nu met twee systemen te maken gaat krijgen, waarbij het Stappenplan en het vernieuwde GVB van de NGF duidelijk veel kwaliteit en visie uitstraalt. Van het golfpaspoort is niet veel meer bekend dan dat het er nu ook daadwerkelijk gaat komen.

Lees verder.

Social Media

Buienradar