Archief

Zoek je handicap

Achternaam:
Voorletters:

Wie is online

13 bezoekers online
1 gasten, 12 bots, 0 leden

Hole-in-1

Fortuin ligt klaar in Dubai

Tijdens de 25e verjaardag van de Dubai Desert Classic strooit de organisatie met prijzen. De meest opvallende is een cheque van 2,5 miljoen dollar voor de eerste profgolfer die morgen of zondag een hole-in-one slaat op de zeventiende. Het betreft een par-4 hole, die met een drive in een keer te halen is voor veel spelers.

Op die twee dagen zal de hole worden ingekort tot een kleine driehonderd meter, waardoor spelers eerder het risico nemen om voor de green en de vlag te gaan. Een ace op die hole kan meteen door voor een albatross, waar er dit jaar al twee van zijn gemaakt; vorige week in Qatar door Steve Webster en de eerste van 2014 staat op naam van Joost Luiten. Hij ramde op de tweede dag in Abu Dhabi op de par-5 tiende hole zijn tweede slag vanaf 227 meter in een keer de hole in.

Lees verder op Telegraaf.nl.

Echtpaar slaat hole-in-one tijdens zelfde toernooi

Op de baan van de Edese golfclub op Papendal gebeurde zaterdag iets bijzonders. Tijdens een clubwedstrijd sloegen Henk en Kiki de Graaf allebei een hole-in-one.

Het echtpaar speelde niet in dezelfde flight, dus toen ze elkaar in de baan tegen het lijf liepen was de verbazing groot. Het is niet bekend of zoiets ooit eerder gebeurd is, maar de golfclub wil dat gaan uitzoeken.

Golfer verdwijnt in sinkhole

Een Amerikaanse makelaar is aan de dood ontsnapt toen hij tijdens een potje golfen verdween in een sinkhole.

Mark Mihal (43) stond met een vriend op de golfbaan in Saint Louis, Illinois toen hij plotseling door de aarde werd verzwolgen. Mihal viel in een gat van 5,5 meter diep en 3 meter breed. Met een ladder en een touw wist zijn golfmaatje Mihal weer omhoog te takelen. Hij kwam er vanaf met een schouder uit de kom.

De Amerikaan beseft terdege dat het ook veel slechter had kunnen aflopen. Begin deze maand verdween een 36-jarige man uit Florida met bed en al in een sinkhole die onder zijn slaapkamer was ontstaan. Hij is nooit meer teruggevonden.

Lees verder.

Top 10: de beste hole-in-ones van de PGA tour

Als inspiratie voor het nieuwe seizoen: tien fraaie holes-in-one die in 2012 op het Amerikaanse circuit werden gemaakt.

Luiten: ‘Geen best jaar’

Joost Luiten kende gisteren een euforisch moment toen hij een hole-in-one maakte op de zesde hole van het Jumeirah Golf Estate in Dubai, maar de Nederlandse prof raakte daarna compleet van slag. Hij noteerde vier bogeys en eindigde het Tour Championship na een ronde level par van 72 slagen als 16e. Een bonus van 87.000 euro viel hem ten deel in het eindejaarstoernooi van de Europese Tour, maar de teleurstelling overheerste.

‘De laatste ronde van het jaar had ik natuurlijk veel liever beter afgesloten. Maar ja, het was weer niet mijn zondag’, schreef Luiten op zijn website. Hij begon de slotdag als vijfde in de tussenstand en gaf zichzelf een geweldige opsteker met die hole-in-one op de zesde. ‘Maar op hole 8 kreeg ik ineens een scheut in mijn rug, waarna ik mijn swing niet helemaal meer kon afmaken. Geen excuus overigens voor mijn spel in de rest van de ronde. Dat was gewoon niet goed. IJzers niet meer scherp genoeg en ook het putten liet te wensen over. Voor mijn gevoel had ik vandaag alle kans om in de top 10 te eindigen, maar dat is helaas niet gelukt.’

Lees verder.

 

Social Media

Buienradar