Archief

Zoek je handicap

Achternaam:
Voorletters:

Wie is online

11 bezoekers online
1 gasten, 10 bots, 0 leden

Handschoen

  • Pagina 1 van 2
  • 1
  • 2
  • >

De Eagle Claw

De Eagle Claw is een golf grip apparaatje welke je help met het ontwikkelen en het behouden van een sterke en goede grip.  Of je nu een amateur of professionele golfer bent, de Eagle Claw zou een vast onderdeel moeten zijn van je golf uitrusting.

Als je een active leefstijl leeft en je afhankelijk bent van je materiaal als het er op aan komt. Dan hoort de Eagle Claw tot je uitrusting.

Ga hier naar de officiele website (in het Engels) van de Eagle Claw.

Winterproducten: Winterhandschoenen

Fataal bij het golfen is geen goede grip meer te hebben tijdens je swing. Bij normaal weer is 1 handschoen in dat geval voldoende, maar bij koud weer is het verstandig om beide handen warm te houden om feeling te houden met de stok. Je kunt er voor kiezen om dan wintergolf wanten te gaan dragen of winter handschoenen. Het verschil tussen een winter handschoen en een zomer handschoen is dat ze in tweevoud komen. Dus voor beide handen een handschoen.

De winterwanden (00k in tweevoud) zijn wanten die je voor elke slag uit moet trekken om een slag te slaan. Ze zijn dik en lekker warm. Dit in tegenstelling tot winter handschoenen die goed en strak om je handzitten en je tijdens het slaan gewoon kunt dragen.

Ga hier naar de webshop van Online Golfstore voor de verschillende soorten.

 

FootJoy fittingday

In samenwerking met FootJoy organiseert  Sporthaantje op zaterdag 15 september a.s. van 12.00- 16.00 uur in Drachten de FootJoy fittingdag. Laat u adviseren door de FootJoy professional: hij geeft u na een schoenfitting een advies op maat, zodat u probleemloos kunt genieten van uw golfspel. Niet elke voet is immers gelijk! Kom nu langs voor een persoonlijke fitting.

Op deze speciale fittingdag krijgt u op het eerste paar Footjoy schoenen 20% korting en op alle volgende paren zelfs 30% korting!! Tevens krijgt u € 10 korting op de Footjoy winterlaarzen – is uw maat er (nog) niet dan kunt u ze reserveren. Als extra verzorging voor uw voeten ontvangt u op de FootJoy fittingdag,  bij aanschaf van een paar FootJoy golfschoenen, een paar FootJoy sokken gratis!

Ga hier naar de website van Sporthaantje voor meer informatie.

Sensor aan je handschoen analyseert je golf-swing

Goed kunnen golfen zit ‘m vooral in de juiste swing. GolfSense laat zien wat je beter kan doen door je slag te meten.

Iedereen die wel eens een balletje geslagen heeft, weet dat het makkelijker is om een plakkaat gras 10 meter weg te slaan, dan het kleine balletje. Als je het raken van de bal eenmaal onder controle hebt, kun je met GolfSense inzoomen op je slag om je zelf te verbeteren.

Door een klein apparaatje aan je golfhandschoen te bevestigen, maakt GolfSense een 3d-weergave van de slag. Deze kun je direct bekijken op je iPad of iPhone en vergelijken met je andere slagen. In het apparaatje zitten vier meters die de verschillende stadia van een slag meten en de snelheid. Daar houdt het voor GolfSense niet op. Door je iPhone of iPod in je kontzak te steken, meet het je heuprotatie. Dit is nog in bèta, maar laat zien wat de missie van GolfSense is.

Lees hier verder op de website van Bright.nl

Golf winter handschoenen

Met de temperatuur van vandaag heb je echt een paar handschoenen nodig. Wanten zelfs. Warme winter wanten. Met deze TaylorMade winter golfhandschoenen bijvoorbeeld blijven je handen heerlijk warm. Onder andere doordat er gebruikt is gemaakt van de Thinsulate-technologie.

De buitenkant van de golfhandschoen is van waterafstotend Nylon gemaakt en zorgt ervoor dat het water/ vocht buiten blijft maar de warmte binnen in de golfhandschoen. Op de duim en handpalm zijn stukken van Rubbertex geplaatst zodat u voldoende grip blijft houden.

Bestel hier. 

Sensoglove; de digitale golfhandschoen

Het is zo op het eerste gezicht een nogal wonderlijke handschoen. Dit omder er een 1,2 inch LED monitor midden op de rug van de handschoen zit. Op dit schermpje zie je de “analyse van de druk van de swing met behulp van gevoelige sensoren die in de handschoen zitten”.

Zo zitten er sensoren in de vingertoppen van de handschoen. Te hard drukken laat een hoorbaar alarmpje afgaan en op het scherm kun je zelfs zien met welke vinger je teveel druk uitoefent op de golfclub.

Hier gevonden voor 89 US dollar en zeker iets om te geven aan de golf fanaat die alles al heeft. Om met Chriet Titulaer te spreken: Wondere wereld!

Koopgids – Golfhandschoen

Veel golfers denken dat golfhandschoenen een onbelangrijk onderdeel zijn van het golfspel en dat je net zo goed zonder kunt spelen. Er zijn ook verschillende professionals die spelen zonder handschoen en voor hen werkt dat ook goed, maar voor de gemiddelde amateur is een handschoen van vitaal belang.

Je handen zijn de enige delen van je lichaam, die contact hebben met de club. Verlies je je grip dan verlies je de controle op je spel, dus bezuinig nooit op de aanschaf van een goede handschoen. Er is veel keuze in verschillende handschoenen ze variëren in prijs van € 5 – € 25. De volgende beschrijving geeft  u een inzicht in de verschillende mogelijkheden.

Ga hier naar de website van Golf-in-beeld.nl voor meer informatie.

Waarom hebben golfers handschoenen in hun achterzak? (gebruiken ze ze eigenlijk wel?)

Op de website ‘Goeie vraag’ is de volgende vraag gesteld:”Waarom hebben golfers handschoenen in hun achterzak?”. Hierbij drie antwoorden.

1. Die handschoen is soms nodig om bij bepaalde slagen beter grip te hebben op de club.
Ja ze gebruiken ze regelmatig.

  • 2. Ze doen deze handschoen aan bij de slag, behalve bij de put. De reden dat ze deze tussen de slagen in hun kontzak doen heeft een verleden dat alleen de rijken der aarde zich konden veroorloven om te golfen. Door de handschoen in de kontzak te doen lieten ze zien dat hier geen dikke portemonnee met muntjes in zat maar alleen een creditcard.

3. De reden dat ze deze tegenwoordig tussen de slagen uitdoen zal te maken hebben dat met een handschoen aan je hand kan beginnen te zweten waardoor de grip minder wordt. Ikzelf houdt de handschoen altijd aan gedurende een ronde (beetje gedoe om deze steeds weer aan of uit te trekken) maar ik ben dan ook geen prof. Eigenlijk elke speler die ik zie houdt zijn handschoen aan. Dat ze ze uittrekken zie je alleen op grote toernooien.

Maar je kunt volgens mij zelf vast nog wel een antwoord verzinnen die je dan op deze site kwijt kunt.

Footjoy komt met speciale WK-golfhandschoen

FootJoy, de fabrikant van onder andere golfhandschoenen en golfschoenen, lanceert een speciale editie van de SofJoy handschoenen waarmee golfers in heel Europa kunnen laten zienFootjoy brengt speciale WK Golfhandschoen op de markt dat ze supporter zijn van hun nationale team tijdens de Wereldkampioenschappen. De SofJoy handschoenen uitgevoerd in de nationale kleuren van de  verschillende Europese landen en zijn voorzien van  een exclusieve Q-Mark™ balmarker waarop de desbetreffende vlag staat afgebeeld. De Nederlandse uitvoering in, hoe kan het ook anders, oranje is een echte blikvanger. Lees hier verder op de website van Golfvivant voor meer informatie of ga hier naar de officiele website.

Easy Glove

In de gehele samenleving staat ontwikkeling centraal, wat net zo goed is toe te passen op Golf.  Deze golfhandschoen bevat een innovatieve ontwikkeling ingebouwd in de handschoen, namelijk een plastieken versteviging om de pols te ondersteunen tijdens de swing. Het blijkt dat door een ongecontroleerde swing veel blessures in de beginfase van Golf worden veroorzaakt.  De handschoen is in Amerika, Engeland en Duitsland een groot succes en is daar vooral populair onder beginnende en recreatieve golfers. Daarnaast is de handschoen officieel goedgekeurd door de Royal&Ancient. De Smart Glove is te verkrijgen voor links- en rechtshandige golfers en is er in verschillende maten voor zowel mannen als vrouwen en is hier via easyglove.nl te verkrijgen.

Mocht je nog handschoenen met je eigen ontwerp willen hebben ga dan hier naar de internationale website en laat deze speciaal voor je maken (minimale afname is wel 100 stuks).

  • Pagina 1 van 2
  • 1
  • 2
  • >

Social Media

Buienradar