Archief

Daan Huizing

Pro Golf Tour: Drie Nederlanders bij beste 10

Het is nog geen Olympisch schaatspodium, maar Kind (foto), Saxton en De Vries eindigden alle drie bij de beste tien.

De tweede wedstrijd van het drieluik in Marokko leverde drie landgenoten een top-10 notering op. Robin Kind, Floris de Vries en Reinier Saxton eindigden het Open Samanah allemaal op de gedeelde achtste plaats met een toernooitotaal van vijf onder par.

Winnaar Eduard Espana bleef met -11 ruim buiten bereik, maar Kind, De Vries en Saxton schoven met rondes in respectievelijk 67, 68 en 69 slagen wel de top-10 in.

Challenge Tour speler Robin Kind tekende voor de beste score van de drie Nederlanders. De speler van Golf Team Holland maakte maar één bogey en zette daar maar liefst zes birdies tegenover. De Vries tekende voor hetzelfde aantal birdies, alleen moest de Apeldoorner een birdie extra slikken, terwijl Saxton met vier birdies en een bogey de rij sloot.

Lees verder op Golf.nl.

Gaat Wil Besseling toch zijn European Tour kaart pakken?

Met een tweede plaats in het Dubai Festival City Challenge Tour Grand Final dat gespeeld wordt op de Al Badia Golf Club in Dubai heeft Wil Besseling nog steeds uitzicht op het behalen van een European Tour kaart. Een overwinning zal er voor zorgen dat hij bij de beste 15 spelers in de algemene ranking van de Challenge Tour komt en dat verzekerd hem van het speelrecht in 2014 op de European Tour.

Besseling staat met 206 slagen (10) op 4 slagen afstand van de leider Shiv Kapur (foto). De 31-jarige Kapur heeft dit jaar al een overwinning op zijn naam staan maar staat nog buiten de beste 15 in de algemene ranking. Met een cheque van 20.000 zal hij al bij de beste 15 spelers binnenkomen maar met de cheque van de winnaar weet hij het zeker dat ook hij volgend jaar weer op de Europese Tour speelt.

Tim Sluiter en Daan Huizing delen na drie ronden de 27e en 40e plaats met par en +5.

Lees verder op Golfnet.nl.

Besseling handhaaft zich in top China

Wil Besseling heeft zich na de tweede ronde bovenin gehandhaafd in het Foshan Open in China, een toernooi uit de Challenge Tour.

De Nederlandse prof noteerde vrijdag 69 slagen, 3 onder par, en deelt daarmee de vierde plaats. Hij heeft twee slagen achterstand op de Engelse koplopers Tyrrell Hatton en Sam Walker.

Daan Huizing en Tim Sluiter presteerden ondermaats in China en misten de cut. Voor Huizing heeft dat weinig gevolgen; hij heeft zich dankzij twee toernooizeges dit jaar opgewerkt naar de derde plaats in het geldklassement van de Challenge Tour en weet zich al verzekerd van een volledig startbewijs in 2014 op de Europese Tour.Sluiter zal minder blij zijn, want de Tukker verspeelde een ideale kans om te promoveren. Hij staat 18e in de zogeheten ‘order of merit’, terwijl de eerste 15 rechtstreeks naar het hogere niveau gaan.

Lees verder.

Wil Besseling Tim Sluiter en Daan Huizing in China

Wil Besseling heeft op de eerste dag van het Foshan Open in China goede zaken gedaan. De Noord-Hollander sloot de eerste ronde af in 68 slagen (-4) en bezet daarmee een gedeelde 5e plaats op drie slagen van de leiders. Besseling begon met twee bogeys en drie birdies op de eerste negen holes om na de turn nog eens drie birdies aan zijn totaal toe te voegen. De Welshman Rhys Davies en de Australiër Scott Arnold leiden in Shishan Town met een score van -7, op de voet gevolgd door Sam Walker en Tyrrell Hatton die een score van -6 op het bord brachten.

Tim Sluiter begon zijn wedstrijd met een bogey en een dubbel bogey om na de turn twee birdies te scoren. Met een totaal van +1 staat de Hattemmer op een gedeelde 39e plaats.

Daan Huizing begon het Chinese avontuur teleurstellend met een ronde 76 (+4) na vier bogeys, een dubbel bogey en slechts twee birdies. Met zijn score staat Huizing op een gedeelde 71e plaats.

Via ForeMagazine.

‘Luiten en Huizing in Ryder Cup’

Als nu de balans zou worden opgemaakt voor de Ryder Cup, zouden zowel Joost Luiten als Daan Huizing deel uit maken van het Europese team.

Luiten staat bovenaan in de tussenbalans van de Race to Dubai. Tevens staat de 27-jarige Bleiswijker tweede achter Henrik Stenson in de andere kwalificatiemogelijkheid, het aantal behaalde punten op de wereldranglijst Huizing bezet daar de vijfde plek door zijn twee zeges op de Challenge Tour.

De eerste vijf Europese spelers van de mondiale ranglijst plaatsen zich automatisch voor de prestigieuze strijd tussen Europa en de Verenigde Staten. Evenals de eerste vier in de Race to Dubai. Captain Paul McGinley heeft drie wildcards tot zijn beschikking.

Lees verder.

Huizing en Sluiter nog niet klaar

Een urenlange onderbreking door regen en onweer zorgde ervoor dat de Rolex Trophy toch ‘gewoon’ op zondag eindigt.

Vijf uur en 12 minuten. Zo lang lag het spel stil op de laatste dag van het met ruim tweehonderdduizend euro gedoteerde toernooi van de Challenge Tour. Na drie dagen prima weer, gooide de weergoden roet in het eten.

Van de drie Nederlanders slaagde alleen de vroeg gestarte Wil Besseling er in zijn ronde af te maken. Tim Sluiter en Daan Huizing mochten uiteindelijk pas tegen het begin van de avond de baan in, en kwamen voor het te donker werd om verder te spelen op respectievelijk negen en zes holes.

Sluiter staat er als hij zondag terugkomt op Golf Club de Geneve, het beste voor. Halverwege de laatste omloop staat de man uit Enschede op -1 voor de dag (drie birdies en twee bogeys) en -10 voor het toernooi. Met die score deelt hij de tiende plaats, op zes slagen van koplopers Lima en Otaegui.

Lees hier verder op de website van Golf.nl

Social Media

Buienradar